<I>Niklas Karlsson:</I> - Trist om Vargarna skulle gå i konkurs

NORRKÖPING
- Blir det några pengar till jul?
Den frågan ställer sig Niklas Karlsson, numera före detta speedwayförare i Vargarna.
- Klubben är skyldig mig en summa, men jag vet ärligt talat inte om jag får något.

Väntar på pengar. Vargarnas förre förare Niklas Karlsson hoppas att den ekonomiskt plågade Norrköpingsföreningen ändå ska reglera sin skuld.

Väntar på pengar. Vargarnas förre förare Niklas Karlsson hoppas att den ekonomiskt plågade Norrköpingsföreningen ändå ska reglera sin skuld.

Foto:

Sport2001-12-04 00:00
Enligt "Nicke" rör det sig inte om någon större penningsumma, men ändå en hygglig slant som skulle sitta fint lagom till jul.
- Det förstår väl alla som jobbar hur det är att inte få ut någon lön. Jobbigt, förstås, säger västgöten som körde fem säsonger för Vargarna i Norrköping.
Den anrika föreningen balanserar som bekant på randen av en konkurs. Vargarnas advokat Lennart Svahn försöker på styrelsens uppdrag sy ihop en lösning som ska undanröja hotet från en raserad ekonomi.

<b>Inte förvånad</b>
Niklas Karlsson är inte förvånad över situationen i Norrköping. Det var liksom bara en tidsfråga innan den puttrande grytan skulle koka över.
Om inte i Östergötland så någon annanstans i speedway-Sverige.
- Ja, det är väl oundvikligt. Föreningarna satsar stora pengar på utländska förare. Vi svenska killar kör ju för småpengar, hävdar 34-åringen.
Lönekarusellen har tok-snurrat senaste säsongerna. Ribban har höjts i Avesta, Hagfors, Hallstavik och i Eskilstuna. För att nämna några klassiska speedwayorter utanför Norrköping.

<b>Inte sista krisen</b>
Visst har även det massmediala intresset ökat markant, liksom publiktillströmningen, men föreningarna har ändå inte fått ihop minus och plus i de ekonomiska boksluten.
- Vargarnas kris är nog tyvärr inte den sista och jag ser ingen lösning på problemet, fortsätter Niklas Karlsson, som självfallet hoppas få ut åtminstone en del av den innestående skulden.
- Det är lite tråkigt att vi inte fått några besked. Jag vet inte mycket mer än det jag läst på Vargarnas hemsida. Jag har fått ett papper från klubben, men mer är det inte.

<B>? Bitter?</B>
- Nej, det är jag inte, säger "Nicke" lugnt. Jag har många kompisar i klubben och vill naturligtvis inte se någon konkurs.
Karlsson hoppas tvärtom få köra elitseriespeedway på Kråkvilan även kommande säsong.
I Örnarnas väst.
- Jag har ju skrivit på för Motala, som ska "farma" till Örnarna. Det passar väldigt bra eftersom jag bor i Mariestad, skrattar skaraborgaren. Och här har man faktiskt fått ordning på ekonomin som tidigare var usel.
Niklas lämnade Örnarna 1995 efter kontraktsbråk. Han stod över elitserien -96, innan han dök upp i Vargarna året därpå.
Efter fem år återstår endast en oreglerad skuld.
En synnerligen trist avslutning för den populäre och lojale Mariestadsbon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!