Ingen allsvenska för Christoforidis

NORRKÖPING
Enköping, Västra Frölunda och Öster marscherar vidare mot allsvenskan.
Assyriska från Södertälje har däremot gett upp.
- Ja, det känns rätt kört för vår del, säger anfallaren Christos Christoforidis.

Assyriska har missat chansen att få spela i allsvenskan nästa säsong och norrköpingskillen Christos Christoforidis dras med ömmande ljumskar i slutspurten av superettan.
FOTO: PRESSENS BILD

Assyriska har missat chansen att få spela i allsvenskan nästa säsong och norrköpingskillen Christos Christoforidis dras med ömmande ljumskar i slutspurten av superettan. FOTO: PRESSENS BILD

Foto:

Sport2002-10-15 00:00
21-åringen spelade förra säsongen för superettankollegan IF Sylvia, men valde att flytta till Sörmland eftersom han var trött på bänknötandet i Norrköping.
Det bytet blev ett lyckokast för den smedbyfostrade talangen.
- Jag har utvecklats väldigt mycket i Assyriska, den saken är klar. Här har jag fått spela regelbundet och inte känt mig lika stressad som i Sylvia. När jag fick hoppa in där, kände jag alltid press på mig att åstadkomma något vettigt. Bosse Petersson, vår tränare i Assyriska, har visat stort förtroende hela tiden.

<b>Överraskat många</b>
Assyriska är, tillsammans med Enköping förstås, superettans stora överraskning den här säsongen.
Förra säsongen räddade man sig kvar i serien i den allra sista omgången.
- Dessutom sas det att Assyriska hade en bättre trupp förra säsongen än nu, inskjuter Christos, som uppskattningsvis spelat hälften av matcherna. Därför är vi spelare ändå ganska nöjda med säsongen.
Och hade det inte varit för hans krånglande ljumskar kunde Christos Christoforidis varit redo för allsvenskan redan kommande säsong. Med Assyriska.
- I juni, när Christos och Andreas Yacob satte alla chanser, fungerade laget som bäst, sa Bosse Petersson till Aftonbladet efter söndagens förlustmatch i Trelleborg.
Nollpoängaren på Vångavallen betyder att Assyriska har fyra poäng upp till kvalplats. Formen är inte heller särskilt bra, laget har gått mållöst från de fyra senaste matcherna.

<b>Vilade i två månader</b>
Ljumskproblemen började redan i vintras.
- Jag tvingades vila i två månader, men ljumskarna har aldrig blivit riktigt bra. Visst kan jag spela en del, men jag missar träningar och det påverkar naturligtvis min insats ute på planen, suckar han.
Sju mål har det i alla fall blivit för Assyriska (han toppar interna skytteligan) och det är minsann inte fy skam för en 21-årig rookie.
Två omgångar återstår, men finge Christos bestämma skulle superettansäsongen redan vara över.
- Ja, för min egen del känns det så. Jag vill bara vila mina ljumskar och hoppas på en bättre säsong 2003.
Eventuellt måste han genomgå en operation direkt efter säsongen.
- Inget jag vill egentligen. Fast samtidigt måste jag bli frisk så jag kan vara med och köra för fullt i vinter.

<B>? Hur ser framtiden ut annars?</B>
- Jag har kontrakt med Assyriska för nästa säsong, men även om det trots allt gått ganska bra i år vill jag spela ett par säsonger i superettan innan jag eventuellt går vidare. Än är jag inte mogen för större uppgifter, hävdar Christos Christoforidis.
Igår kväll möttes Frölunda-Enköping på Ruddalen och de klubbarna parkerar just nu på uppflyttningsplats till allsvenskan.
Bakom tätduon skuggar Öster, som ju tränas av förre IFK Norrköping-mittfältaren Jevgenij Kuznetsov.
Smålänningarna har varit starka i höst och vann i söndags mot Ängelholm på bortaplan. Ludwig Erntsson gjorde två nya mål och är nu uppe i sammanlagt 17 pyts. Bäst i superettan.

<b>Öppet i kvalet</b>
Kvalspelet till superettan är helt öppet.
Det kunde man konstatera efter det första mötet i helgen. Nya poplaget FC Trollhättan besegrade Falkenberg med knappa 3-2 inför 4 338 åskådare hemma på Edsborg. BK Forward (som vann Sleipners division två-serie) spelade 0-0 mot Husqvarna i Örebro, medan Boden slog Väsby IK FK med 2-1 inför nästan tvåtusen personer i Norrbotten.
På lördag spelas returmatcherna och de tre vinnarna kan se fram mot superettan nästa säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!