Hird jagar vidare

NORRKÖPING. BK Hird tog sista chansen till första platsen i division 4. De vann hemma mot Söderköping IK med 5-2 (3-1). - Det var en riktig fajt under hela matchen, Söderköping vek aldrig ner sig, säger Hird-tränaren Andres Hellberg.

Admir Dedic jagar skytteligasegern i division 4 Östra. Samtidigt som hans lag fortfarande inte gett upp hoppet om att passera Lindö i serietabellen. 							   Foto: Andreas Skogh

Admir Dedic jagar skytteligasegern i division 4 Östra. Samtidigt som hans lag fortfarande inte gett upp hoppet om att passera Lindö i serietabellen. Foto: Andreas Skogh

Sport2006-09-18 06:00
Hird öppnade starkt mot SIK, fast det var bortalaget som inledde målskyttet. Fredrik Nygren snurrade upp en Hird-försvarare och spelade fram Adiel Jonsson som kunde trycka in ledningsmålet.
Hemmalagets försvarsspel var långt ifrån godkänt, flera gånger bjöd man SIK på möjligheter att utöka ledningen. Fast sista fem minuterna i första halvlek bjöd man på tre mål och det ska man tacka Admir Dedic för.
Kvitteringen sköts i mål av Admir, samme man låg bakom andra målet då han finta sig förbi SIK-försvaret och hans inlägg styrdes in i eget mål av mittbacken Robin Eliasson. Sekunderna innan paus hann Admir även göra lagets tredje mål, han nickskarvade en frispark in i bortre delen av målet.
Hemmalagets målform fortsatte även i andra halvlek. Calle Tolff utökade ledningen till 4-1 efter en fin soloprestation. Inte nog med det, Tobias Knutsson gjorde lagets femte mål dryga tio minuter in i andra.
- Söderköping ska ha en eloge för att de inte sluta spela när vi ledde med 5-1, de visade härlig moral, säger Anders Hellberg.
Med dryga tio minuter kvar reducerade SIK, efter en tabbe av Hird-målvakten Andreas Söderman kunde Fredrik Nygren enkelt rulla in i öppet mål.
- Jag tycker vi spelar mycket roligare fotboll, med många passningar och kombinationer, än vad Hird gör. Och vi skapar en massa chanser, men vi har för dålig koncentration i avsluten, förklarar Thomas Nockmar, tränare i Söderköping.
Hird har fortfarande chansen att ta uppflyttningsplatsen till division 3, för Söderköpings del försvann, i och med förlusten, möjligheten att knipa
kvalplatsen.
Hirds bästa spelare var tvåmålskytten Admir Dedic och målvakten Andreas Söderman.
I bortalaget förtjänar Fredrik Nygren extra beröm.

Matchfakta
BK Hird-Söderköping IK 5-2 (3-1)
Målen: 0-1 (17) Adiel Jonsson, 1-1 (39) Admir Dedic, 2-1 (42) självmål, 3-1 (45) Admir Dedic, 4-1 (51) Calle Tolff, 5-1 (56) Tobias Knutsson, 5-2 (71) Fredrik Nygren.
Varningar, Hird: Marin Gyllix, Sarang Ahsani.
Domare: Rikard Olsen, Linköping.