Håkan, 25, är redan veteran i Hästen

NORRKÖPING
25 år och redan veteran.
Håkan Nilsson har av förklarliga skäl lite svårt att greppa detta faktum.
- Jag har inte tänkt på att jag spelat mest matcher, men det stämmer säkert, skrattar han.

Håkan Nilsson ser förstås fram mot premiären i allettan. Hästen Hockey inleder med bortamatch mot Pantern i Kirsebergs ishall i Malmö.
FOTO: ANITA KJELLBERG

Håkan Nilsson ser förstås fram mot premiären i allettan. Hästen Hockey inleder med bortamatch mot Pantern i Kirsebergs ishall i Malmö. FOTO: ANITA KJELLBERG

Foto:

Sport2002-01-05 00:00
En het sommardag 1995 presenterade Hästen Hockey en handfull norrländska ynglingar i Himmelstalundshallens cafédel.
Håkan Nilsson, då 19 år, var en i kvintetten. Jämnåriga polarna Daniel Karlsson, Peter Vänman, Mattias Granström och målvakten Daniel Lundqvist de övriga.
Endast Håkan och kedjekompisen Daniel "DK" Karlsson blev kvar till den här säsongen.

<b>Varit med längst</b>
I dag, drygt fem år och 160 matcher senare, kan han titulera sig "meste häst" i årets upplaga. Klubben har som bekant haft en enorm omsättning spelare under den senaste femårsperioden. Många av Håkans lagkompisar är inne på sin första eller andra säsong i föreningen. Kanske inte så underligt att laget uppträtt lite skakigt emellanåt.
- Värvar man rätt så är det säkert inga problem att byta spelare i ett lag. Samtidigt tappade vi några riktigt bra killar till den här säsongen, funderar han.
Nilsson har alltid varit en pålitlig poänggörare i norrköpingslaget. Han har på sina 160 matcher gjort 131 poäng, enligt den officiella statistiken.
- Det trillar på. Jag har bra kedjekamrater, anser Håkan.
Han har nätat elva gånger hittills den här säsongen. Därmed är han faktiskt vassast i Hästen. Inte ens ryssen Alexander Patchev, som leder poängligan, har gjort lika många baljor.
- Jag tror ändå det finns lite till att få ut ur Håkan, hoppas tränaren Rickard Rauge, som blir ensam coach i båset när Hästen spelar sin premiärmatch mot Pantern i Malmö i morgon.

<b>Nästan samma lag</b>
Allettan är sig häpnadsväckande lik sedan förra säsongen. Sju av åtta lag är med sedan sist. Endast Halmstad är borta - laget gick upp i allsvenskan - och är nu ersatt av nya poplaget Växjö Lakers.
- Vi känner till alla lagen ganska bra. Mötte Nybro och Växjö i träningsmatcher inför säsongen, de är faktiskt jäkligt bra. Fast självfallet måste målsättningen att vara bland de fyra bästa, klargör Håkan Nilsson, som vid sidan av ishockeyn pluggar till civilingenjör.
De fyra först placerade lagen går vidare i allsvenska kvalet. Lag fem och sex har spelat färdigt, medan sjuan och åttan får försöka kvala sig kvar i division I.
Under grundserien gjorde Hästen oroväckande lite mål.
Anfallsspelet måste med andra ord bli betydligt bättre om norrköpingslaget ska ha någonting att hämta i allettan.
- Vi är på gång, menar Rickard Rauge. Vi har tränat extra på den detaljen och det lossnade ju faktiskt litegrann i bortamatchen mot Grums senast.
Han är medveten om att Hästen ofta spelat jämnt mot Pantern senaste åren.
- Det är ett hyfsat lag och det gäller att vi får igång skridskoåkningen. Där är vi bra och det måste vi förstås utnyttja, slår "Ragge" fast.
"Veteranen" Håkan Nilsson gör sin andra alletta och tror på en jämn serie.
- Antar att vi måste höja oss litegrann jämfört med grundserien. Förhoppningsvis har vi prickat in formtoppen lagom till serien startar, slutar han.

Hästens lag:
Målvakter: Thomas Samson (Pierre Ramsten).
Förstafemman: Kaj Karttunen, Matias Isomaa - Fredrik Gustafsson, Jimmie Ericsson, Mikael Berg.
Andrafemman: Fredrik Östlund, Anders Lindell - Frans Arildsson, Mattias Nordqvist, Tobias Nilsson.
Tredjefemman: Peter Anderberg, Per Thonérfelth - Håkan Nilsson, Alexander Patchev, Daniel Karlsson.
Avbytare: Per Erik Karén, Magnus Eriksson, Johan Ohlsson.
<B>Han kallas "Bumbi"</B>
Namn: Håkan Nilsson.
Smeknamn: "Bumbi".
Ålder: 25.
Längd/vikt: 188 cm/98 kilo.
Position i laget: Forward.
Moderklubb: IF Björklöven.
Antal säsonger i Hästen: 5.
Matcher/poäng: 160/131.
Utvisningsminuter: 127.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!