Gröna sidan upp för Hagebys nya konstgräsplan

NORRKÖPING
Sakta men säkert växer en ny idrottsanläggning fram i Hageby.
I början av nästa månad ska nybygget stå klart.
- Rena drömmen, tycker projektledaren Kenneth "Kenta" Hjerpe.

Ramadan ”Dani” Seferi ser till att hagebyborna får sin efterlängtade konstgräsplan. Den 5 oktober ska det bli invigning under pompa och ståt.
FOTO: NICLAS SANDBERG

Ramadan ”Dani” Seferi ser till att hagebyborna får sin efterlängtade konstgräsplan. Den 5 oktober ska det bli invigning under pompa och ståt. FOTO: NICLAS SANDBERG

Foto:

Sport2002-09-14 00:00
Egentligen skulle hagebybornas nya konstgräsplan redan vara spelklar men av olika orsaker har bygget dragit ut på tiden.
- Slipper vi nu bara regn så blir det invigning den 5 oktober.
"Kenta" blickar belåtet ut över den nya fina anläggningen, där fotbollsplanen (65 gånger 105 meter) börjar ta form, inramad av nya räcke för kommande åskådare.
Bättre än "Parkens"
- Det här är en modifierad version av den konstgräsplanen som finns vid Idrottsparken. En bättre plan alltså som uppfyller Uefas alla krav, förtydligar Hjerpe.
En sån här anläggning kostar naturligtvis en och annan krona, men å andra sidan är underhållet så gott som noll.
- Och den tål väldigt mycket. Snart får vi också upp en läktare vid bortre långsidan. Eventuellt får vi betongfundament från rivningshusen i Hageby (Ringarna, vår anm) som vi kan använda för åskådarplatser.
Tre lokala fotbollslag, Hageby IF, Chile Unido och Syrianska KF, kommer att spela matcher på konstgräset nästa säsong.
- Men både Azech och Assyriska ska spela på naturgräs på Marmeplan, berättar "Kenta" vidare.
Norrköpingsdomaren Johnny Håkansson, som inspekterade plastgräset igår, är mycket nöjd med underlaget.
- Rent gudomligt. Det här är kanon, framför allt för ungdomsfotbollen i området. Jag ser egentligen inga negativa aspekter på det här med plastgräs.
Inte bara fotbollsspelarna kan gnugga sina händer. Friidrottarna kommer också att få bättre möjligheter för sitt utövande.
- Vi kommer inom kort att lägga en allvädersbana bredvid fotbollsplanen, och vidare blir det kastringar och hoppgropar, förklarar Hjerpe entusiastiskt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!