Flodströms nya adress: Linköpings FF

NORRKÖPING
Det blev precis som Folkbladet-sporten avslöjade i tisdagens tidning.
IFK Norrköpings anfallare Mattias Flodström lånas ut för resten av säsongen.
Ny klubbadress: Linköpings FF i division II.

Igår blev det klart att IFK Norrköping lånar ut sin anfallare Mattias Flodström till Linköping. Flodström kom till IFK 1999 och hann spela 78 allsvenska matcher och göra 23 mål.
FOTO: ROBERT SVENSSON

Igår blev det klart att IFK Norrköping lånar ut sin anfallare Mattias Flodström till Linköping. Flodström kom till IFK 1999 och hann spela 78 allsvenska matcher och göra 23 mål. FOTO: ROBERT SVENSSON

Foto:

Sport2002-08-15 00:00
Därmed återvänder "Floda", som spred mycket trivsel runtomkring sig under sina år i "Peking", till en förening har tidigare representerat.
- Jag kan bekräfta att det är klart, säger IFK:s Tor-Arne Fredheim.
Flodströms kontrakt går ut efter den här säsongen och det är förstås självklart att han inte återvänder till Norrköpings allsvenskar efter hösten i LFF.
- Jag kommer att sakna kompisarna i allsvenskan, men samtidigt räknar jag med att få mer speltid nu, säger Mattias Flodström.

<b>Chans på serieseger</b>
Nu handlar det om att sparka upp Linköping till superettan. Laget är inblandat i en tvekamp med Husqvarna om seriesegern i tvåan.
Där blir Mattias, 30, självklart en viktig kugge inför slutspurten. I Linköping förenas han också med förre IFK-mittfältaren Janne Jansson.
LFF-ordföraden Bertil Jonsson är mycket nöjd:
- Det här känns bra för alla inblandade. Vi ville ha Mattias och han ville till oss, sa Jonsson till Östgöta correspondenten. Vi har haft otur med skador och det var en anledning till att vi gick in i det här.
Men så sent som i måndags gjorde Flodström ett piggt inhopp i allsvenskan och blev t o m målskytt i 5-1-matchen mot Kalmar.
Ändå väljer IFK att låna ut den gänglige forwarden.
- Vi har ändå fyra anfallare i truppen: Wallerstedt, Mohammed, Sumiala och Banaczek, påpekar Tor-Arne Fredheim, som dock inte gör någon hemlighet av att IFK jagar en ny anfallare.
- Vi jobbar med tre olika alternativ.

<b>"Pligg" får förhandla</b>
Nyligen släppte man också en annan anfallare, Niclas Fredriksson till Sylvia och i våras försvann kanadensaren Wyn Belotte till superettan-klubben Ängelholms FF.
Tre forwards har alltså försvunnit, varav två nykomlingar. Inget gott betyg åt värvaransvarige precis...
Och det kan bli än större omsättning till nästa säsong. Enligt uppgift löper 8-10 kontrakt ut i vinter.
- Vi har inlett förhandlingar med en del spelare, men hittills är det bara lite löst snack.
Kristian Bergström har redan snackat med norska Odd Grenland.
- Det kan vi inte göra något åt. Reglerna tillåter dom att kontakta "Pligg" utan vårt tillstånd, förklarar Fredheim. Fast självklart pratar också vi med honom.
<B>Fakta/Flodström</B>
Namn: Mattias Flodström.
Ålder: 30 år.
Längd/vikt: 188 cm/83 kg.
Moderklubb: Linghems SK.
Övriga klubbar: Linköpings FF, Åtvidabergs FF.
Allsvenska matcher/mål: 78/23.
Aktuell: Lånas ut till Linköping för resten av säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!