Eriksson ett gångbart namn i Hästen

NORRKÖPING
Eriksson är ett gångbart namn i Hästen.
Peter "Firsov", Sven, Jimmie och Jonathan känner vi sedan tidigare.
I dagens lag lyser Magnus Erikssons namn starkast i norrköpingshockeyn.
- Jag tycker själv att jag har utvecklats, säger den 19-årige juridikstudenten.

Magnus Eriksson har fått en bra start på hockeysäsongen – och gjort många mål. Här slår han till mot Borås i förra månaden.
FOTO: JANNE FORSBY

Magnus Eriksson har fått en bra start på hockeysäsongen – och gjort många mål. Här slår han till mot Borås i förra månaden. FOTO: JANNE FORSBY

Foto:

Sport2002-12-06 00:00
Magnus Eriksson har gjort flest mål av samtliga Hästen-spelare den här säsongen. Elva "pyts" har det blivit, men bara tre assist.
- Inte riktigt likt mig. Jag ser mig egentligen mer som en framspelare, menar Magnus, som spelat alla 22 matcher i hockeyettan.
Ett typiskt Magnus-mål, hur ser det ut?
- En tilltrasslad situation framför kassen - och så är jag där med klubban och petar in pucken.
Tränaren Johan Schillgard har helt enkelt ett stort förtroende för killen med nummer 14 på ryggen.
- Han har gått fram mycket den senaste tiden och håller dessutom en väldigt jämn formkurva. En pålitlig och lojal spelare som alltid ger järnet på isen, beskriver Johan sitt senaste stjärnskott.

<b>Genombrott</b>
Redan förra säsongen var "Mange" kämpaglad, men han fick inte särskilt många chanser att bevisa sin kapacitet.
- Jag spelade nog bara tio matcher från start. Den här säsongen har jag fått ett helt annat förtroende, och självklart har jag ju också utvecklats. I annat fall skulle jag nog varit kvar på bänken, resonerar Norrköpingskillen.
Han är Hästenspelare i själ och hjärta, fostrad i salig IK Vita Hästen, och har passerat ungdomsleden för att bli fullfjädrad division ett-lirare. Resan har gått, om inte spikrakt, så åtminstone framåtskridande i hyfsat god takt.
- Som alla andra unga spelare kan han naturligtvis förbättra det mesta. Fast framför allt bör han lägga på sig några kilo muskler, tycker Schillgard.
Magnus är en av många tonåringar i Hästens A-trupp. Medelåldern ligger strax under 22 år.
- Undrar om det finns något lag i serien som kan matcha det, funderar Johan, som inte säger sig sakna rutin i sin trupp.
- Nej, jag tycker det känns roligare att jobba med unga och utvecklingsbara spelare. Fast en sån spelare som Sergej Fokin i Borås vill man självklart ha. Han är ju någon slags fadersgestalt för dom.
Fokin är visserligen inte lika målhungrig som Magnus Eriksson.

<b>Studerar juridik</b>
19-åringen trivs i klubben, men medger tt kombinationen hockey och studier (affärsjuridik) kan komma att frontalkrocka i framtiden.
- Nu läser jag första terminen och hittills har det gått rätt bra att kombinera. Men vi får se vad som händer framöver. Just för tillfället blir det inte mycket mer än hockey och pluggande.

<b>Omstart mot Tyringe</b>
Hästens serie har tagit "halvtidspaus" efter 22 omgångar. Lika många matcher återstår. På söndag är det omstart mot Tyringe hemma i Himmelstalundshallen.
- Matcherna är roligast och vi har revansch att fordra på Tyringe. De vann ju mot oss här hemma i premiären, minns Magnus.
Han är inte orolig att Hästen ska missa allettan efter nyår. Dit går nämligen de åtta främsta lagen i serien och norrköpingslaget har under hösten och vintern pendlat mellan platserna fyra och åtta.
- Det är ruggigt jämnt bakom suveräna Växjö, men jag tycker absolut att vi ska klara oss dit. Vi kan slå alla lag i serien, klargör Hästens senaste Eriksson-stjärna.
<B>Fakta/Magnus Eriksson</B>
Namn: Magnus Eriksson.
Smeknamn: Mange.
Ålder: 19.
Längd/vikt: 184 cm/75 kilo.
Position: Forward.
Moderklubb: IK Vita Hästen.
Säsonger i A-laget: Andra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!