En seger räckte inte för Dolphins

RULLSTOLSBASKET.

Sport2008-03-31 03:00
Det slutade med en seger för Dolphins i rullstolsligan när det sista sammandraget av grundserien avgjordes i Mässhallen.Segern kom mot Norrbacka som man slog med 21 poäng förra matchen vilket var den största förlusten för Stockholmslaget någonsin. I lördags slog Dolphins ett nytt poängrekord.Hemmalaget krossade Norrbacka med 25 poäng, 64-39. - Vi hade riktigt bra försvar och i paus (39-18) var matchen helt avgjord. I de två sista perioderna luftade jag laget en hel del och Norrbacka kunde hålla emot lite bättre, säger coachen Åke Björk.De två förlusterna kom båda mot Nacka. Första matchen vann de med 49-42, trots att Dolphins hade ledningen inför den sista perioden. Då tappade hemmaspelarna all känsla i skyttet och fick bara i två ynka poäng.- Jag vet inte vad som hände, vi har mycket rutinerade skyttar som alltid sänker sina poäng, men den här gången låste det sig totalt, berättar Åke.I den andra matchen vann Nacka med 64-61, efter att stockholmarna avgjort med en mycket lång "trea" med bara två sekunder kvar.- Vi pressade ut skytten och kunde inte göra något annat, säger Åke.Nu slutade Dolphins tvåa i serien och får nu spela slutspel tillsammans med Norrbacka, Nacka och Göteborg.
Poängen: Thomas Åkerberg 59, Joakim Lindblom 42, Joakim Lindén 24, Lars Mårtensen 14, Mårten Kierman 11, Mattias Karlsson 2.