De har fått ett kort för mycket

"Jag hade ju sett fram mot IFK-matchen så mycket"
NORRKÖPING
Magnus Samuelsson missar "årets match" på Idrottsparken.
På grund av en lite vårdslös tackling i Sundsvall i torsdags missar "Sama" mötet med sina gamla klubbkompisar i IFK Norrköping.
- Usch så trist. Jag hade ju sett fram mot IFK-matchen så mycket, suckar Elfsborgs mittfältare.

Magnus Samuelsson missar matchen mot IFK Norrköping på måndag. Här syns han i kamp med en annan ex-IFK:are: Landskronas Hasan Cetinkaya.
FOTO: SCANPIX

Magnus Samuelsson missar matchen mot IFK Norrköping på måndag. Här syns han i kamp med en annan ex-IFK:are: Landskronas Hasan Cetinkaya. FOTO: SCANPIX

Foto:

Sport2002-09-14 00:00
Det är svårt att inte lida med Magnus Samuelsson, den hårt jobbande 30-åringen som dragits med så många skador i karriären.
För fyra år sedan lämnade han IFK för FK Haugesund i Norge.
- Jag gjorde min sista match på Parken hösten -98. Vi mötte Örebro och vann med, tror jag, 4-0.
Efter tre år i Haugesund hamnade han i Borås och Elfsborg i vintras. Där har han äntligen fått vara frisk, och nye tränaren Anders Grönhagen har gett östgöten gott om speltid i allsvenskan.

<b>Skadefri</b>
För personlig del har Magnus haft mycket att gotta sig åt. Fram till i torsdags då Elfsborg mötte GIF Sundsvall på bortagräs.
- Jag hade två varningar inför den matchen, men sånt kan man naturligtvis inte fundera på när man spelar. Tyvärr drog jag nu på mig ett rätt onödigt kort alldeles i slutet när vi pressade på för en kvittering. Direkt när jag såg det gula ville jag bara stoppa tillbaka kortet i domarens fick.
Men det gick förstås inte.
I stället missar Magnus sin första chans att på fyra år åter få beträda Idrottsparken.

<b>Kompisarna sura?</b>
- Otroligt tungt. Det skulle vara så himla kul att spela där igen och nu är väl alla mina kompisar sura för att jag är avstängd, säger han och skrattar till lite grann.
Skrattar gör man annars inte så mycket i knallestaden just nu. Elfsborg sladdar i allsvenska tabellen och supportrarna, "Guliganerna", vädrar öppet sitt missnöje.
- Vi är ju ihögsta grad inblandat i bottenstriden. Ja, vi, Örebro och Sundsvall också. Det blir en spännande avslutning, spår han.
Magnus får inte möta IFK-arna på plan, men planerar ändå att åka med till sina gamla hemstad.
- Det ska bli kul och intresset i Norrköping är ju fantastiskt, slutar han.


<span class=rub><I>"Jag borde hållit mig kall"</span>

<span class=ing>NORRKÖPING
Mittfältaren Jojje Karatanasis, 31, har gjort ett stort jobb på IFK Norrköpings högerkant i allsvenskan, men den förre Sylvia-spelaren missar nästa match mot Elfsborg på grund av avstängning.
- Orutinerat av mig. Jag borde ha hållit mig kall, grämer sig Jojje dagen efter segern i Landskrona.</span>

Men först vrider vi tillbaka klockan till strax före nio i torsdags kväll.
Då dansade segerrusiga norrköpingskamrater inför den lilla tappra vitblå klacken på Landskrona IP:s kortsida.
1-0 mot skåningarna betydde inget placeringsmässigt lyft i tabellen, men laget har i och med trepoängaren ändå en hygglig chans att hänga kvar i fotbollens finrum.
- Det var en underbar stämning på bussen hem från Landskrona. Så otroligt skönt. Särskilt som jag tycker vi vann helt rättvist, fortsätter Jojje.
Gamle Sylvia-kompisen Daniel Nannskog, nu skyttekung i Bois, var inte lika lycklig.
- Nej, inte efter matchen i alla fall. Före var han på bra humör, skrattar den turbomatade IFK-mittfältaren.
Han hade två varningar sedan tidigare matcher och drog på sig en tredje redan i den första halvleken.
En rätt märklig och grötig situation som hade sin upprinnelse i att Landskronas nye brasse Bruno Tonheta, med dubbarna före, kanade in i IFK:s målvakt Balazs Rabóczki som redan hade lagt beslag på bollen. Fult och väldigt onödigt.
Ungraren Rabóczki tände direkt och började knuffa på sydamerikanen.
- Själv stod jag en bra bit upp i banan när plötsligt Landskronas Håkan Söderstierna satte full fart mot vårt straffområde och började bråka. Då blev jag förbannad och kutade dit jag med.
Domaren Jonas Eriksson från Stockholm valde efter det lilla tumultet att dela ut tre kort: Rabóczki fick syna det första, Karatanasis det andra - och Tonheta det tredje.

<b>Grämde sig</b>
- Trist, förstås. Jag brukar annars klara mig från avstängningar. Det var orutinerat av mig men såna här saker kan hända i stridens hetta, förklarar Jojje, som själv är nöjd med sin säsong i IFK.
Särskilt med höstsäsongen.
- Jo, det får jag nog säga. Jag tycker själv jag tar mer ansvar nu än tidigare. Och det passar mig bra.
På måndag tar IFK emot Elfsborg på Idrottsparken.
Med Jojje på läktaren.
- Jag vet inte ens om jag vågar gå dit. Det är en fruktansvärd plåga att sitta bredvid. Spelar man är man så inne i det hela, men att sitta bredvid.... Nähe.
<B>? Sju matcher återstår av allsvenskan. Fixar ni det här?</B>
- Ja!
Snacka om klara besked.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!