Borgia saknar självförtroende

Det är tungt just nu för Borgia. Hemmamatchen mot Oxelösund slutade 3-7
(3-2) och Borgia-spelarna kunde inkassera sin femte raka förlust.
- Det är nästan som vi skäms när vi är ute och spelar trots att vi inte har någon press på oss, säger Markus Johansson, spelande tränare i Borgia.

2-0 för Borgia. Björn Pettersson har kommit fri med Oxelösunds målvakt och sätter bollen stolpe in. Men trots den fina starten blev det ändå Oxelösund som fick sista ordet i division 2-mötet.                       Foto: Robert Svensson

2-0 för Borgia. Björn Pettersson har kommit fri med Oxelösunds målvakt och sätter bollen stolpe in. Men trots den fina starten blev det ändå Oxelösund som fick sista ordet i division 2-mötet. Foto: Robert Svensson

Sport2007-01-29 06:00
Efter den femte raka förlusten för Borgia, sprack den lilla dröm om ett kvalspel upp till division 1.
Ett Borgia som annars spelade stundtals mycket bra i den första halvleken och efter dryga halvtimmen kom även ledningsmålet. Martin Johansson åkte runt på kanten och serverade Joakim Rundqvist en passning som han kunde placera bollen i mål.
Bara fem minuter senare kunde Björn Pettersson, på ett friläge, utöka ledningen.

Tre snabba mål
På de sista två minuterna hann det bli tre mål. Först reducerade Oxelösunds Fredrik Carlsson, men strax efter gjorde Markus Johansson 3-1 på hörna. Alla trodde då att Borgia skulle gå till pausvila med en tvåmålsledning, men sekunderna innan blåste domaren en mycket tveksam straff till bortalaget som de sedan reducerade till 3-2 på.
- Det var självklart tungt att få det målet emot oss precis innan paus, säger Markus Johansson.
Andra halvlek blev tyvärr liknande som de senaste matcherna för Borgia. Man tappade allt eget spel och drog på sig massvis med utvisningar.
Redan tre minuter in i den andra halvleken kom också kvitteringen, efter att Borgia-målvakten Morgan Karlsson kastat ut bollen mitt framför Andreas Adolfsson som tackade med att göra mål.
Målskytten Martin Johansson hade sedan ett drömläge att utjämna matchen igen när han kom helt fri med målvakten men Martin glömde att avsluta och Oxelösunds-målvakten kunde enkelt styra bort bollen.
- Vi tar fel beslut i varje situation och i den andra halvleken rasar vi ihop fullständigt, säger en uppgiven Markus.

Tre mål på 14 min
Avgörandet kom i mitten av halvleken då bortalaget gjorde tre mål på 14 minuter och gick från 3-3 till 3-6.
Matchen slutade till sist 3-7 till Oxelösund.
- Jag vet ju att vi skulle vinna stort mot det här laget om vi presterade så bra vi kan, det vi visar idag är ungefär 30% av grabbarnas kapacitet, säger Markus.
Extra beröm förtjänar 17-åringen Viktor Östrand och målskytten Joakim Rundqvist.
Nästa match är den uppskjutna bortamatchen mot Torshälla/Eskilstuna som ska spelas på onsdag.

Matchfakta
Borgia NBK-Oxelösund IK 3-7 (3-2)
Målen: 1-0 (31) Joakim Rundqvist, 2-0 (36) Björn Pettersson, 2-1 (43) Fredrik Carlsson, 3-1 (45) Markus Johansson, 3-2 (45) Peter Rehnfors, 3-3 (48) Andreas Adolfsson, 3-4 (64) Linus Eriksson, 3-5 (72) Magnus Aronsson, 3-6 (78) Daniel Jacobsson, 3-7 (89) Andreas Adolfsson.
Utvisningar, Borgia: 8x10 min.
Oxelösund: 2x5, 2x10 min.
Domare: Håkan Staaf.