Bolltalangen som inte bestämt sig

NORRKÖPING
Bowling eller golf?
Klot eller klubba?
Nej, Marcus Eriksson tänker inte välja. Inte än.
- Fast till slut måste man väl, suckar den 19-årige bollbegåvningen.

Sport2002-08-30 00:00
Snart ställer lovande golfspelaren Marcus Eriksson in klubborna för säsongen och i samma ögonblick tar den minst lika talangfulle bowlaren med samma namn över scenen.
"Macke" har lämnat moderklubben IFK Norrköping för att rulla klot i elitserien hos Kaskad.
Har han därmed valt sport?
- Nähe. Som tur är går det att syssla med både golf och bowling. Finns ju också många likheter mellan sporterna. Tills vidare får det funka så, säger han.
Ni som brukar läsa sportsidorna har kunnat följa Marcus framfart. Om inte i IFK Norrköping så kanske i det svenska juniorlandslaget, eller stortävlingen Super Six.
När "Macke" drar på sig golfskorna är det Söderköpings GK som gäller (hcp 2,7).

<b>Tuffare för golfaren?</b>
- Vad som möjligen talar för bowlingen är att det nog är svårare att slå sig fram i golf.
Med den stora bollen har han redan skaffat sig en del tunga meriter. Förra säsongen vann han Europacupen för juniorer i Berlin, slog sig fram till en framskjuten placering i prestigefyllda Super Six, vann DM på hemmaplan, samt radade upp imponerande slagningar.
Enda misslyckandet kom på senior-SM.
- Jag klantade till det, minns han.

<b>Ökad satsning</b>
Flytten till Kaskad innebär naturligtvis ökad satsning från norrköpingskillens sida. Även om träningsdosen ännu ligger kvar på förra säsongens nivå.
- Nu blir det mycket tuffare matcher än med IFK. Alla motståndare är så mycket bättre, så man måste vara på helspänn hela tiden. Det måste vara utvecklande. Ett annat mål är att försöka ta plats i U23-landslaget. Jag har nämligen blivit för gammal för juniorerna.
När Challenge Cup, en träningsturnering, avgjordes i Vilbergen förra helgen, imponerade nykomlingen stort. Eriksson d y (pappa "Challe" Eriksson är själv en stor bowlingprofil i stan) klämde bland annat i med alla spelares dröm, en 300-serie. Ungefär som hole-in-one i golf.
Tolv strikes i rad med andra ord. Maximala poäng för en serie.
Därmed kunde han inte hållas utanför laget när Kaskad har hemmapremiär mot Kinna nu på lördag.
- Jag ska vara med. Vi fick veta laget redan i tisdags.

<b>Värvade duo</b>
Marcus Eriksson är inte Kaskads enda nyförvärv. Klubben har även knutit till sig Motalas (Baltzars) Patrik Westerlund, en 27-åring som kände att han ville prova något nytt.
Å andra sidan har stans enda elitserielag tappat två erfarna grabbar, nämligen Peter Teodorsson (slutat) och Bosse Hammarberg (sabbatsår).
- Men eftersom vi nu fått upp reservlaget till division I ser det riktigt ljust ut, anser lagledaren Vesa Sarenpää. Detta innebär ju att även B-lagskillarna kommer att spela om matchpoäng och har lättare att ta steget upp till elitserielaget.
Förra säsongen fick kaskadarna - svenska mästare så sent som för två säsonger sedan - lämna elitserien efter nyår. Man tog sig dock tillbaka omgående och har siktet högt ställt inför höstens spel.
- Jag tror absolut vi har en guldchans, säger Marcus Eriksson.
Bowlaren Marcus Eriksson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!