Basketfinal krockar med IFK-matchen

NORRKÖPING
SM-final i basket i Mässhallen.
Eller:
Allsvensk fotboll på Idrottsparken.
På söndag är det bara att välja.
- En olycklig kollision. Vi har gjort en miss, medger Dolphins ordförande Ole Selander.

Sport2002-04-23 00:00
Det idrottsliga utbudet kunde faktiskt varit ännu större i Norrköping, men IF Sylvia i superettan har flyttat sin hemmamatch mot Café Opera till måndag.
Man inser att man inte kan konkurrera om publiken med stadens IFK som tar sig an Halmstads BK hemma på Idrottsparken.
Men Dolphins tänker försöka och faktum är att det vankas matchstart i exakt samma stund som IFK eller HBK gör avspark på "Parken".
- Förhoppningsvis ska det inte behöva betyda så mycket trots allt. Jag tror nämligen inte vi har samma publik, funderar Ole Selander.

<b>Behöver kosing</b>
Baskettjejerna skulle annars behöva storpublik och extra klirr i kassan efter SM-finalerna mot Solna. Damsektionen räknar med ett ekonomiskt underskott i storleksordningen "några hundra tusen kronor". Man hade budgeterat med ett nollresultat.
- Jo, det är väl där någonstans vi hamnar. Läget är inte oroväckande, utan snarare väntat med tanke på den ekonomiska situationen i Sverige och Norrköping.
Ett SM-guld skulle naturligtvis vara en kick för föreningen. Fast en eventuell guldpeng betyder inte automatiskt en utökad satsning på damlaget.
Resurserna saknas helt enkelt.
Kanske kan framgångarna den här säsongen i stället generera andra positiva saker?
- Det hoppas vi förstås. Bland annat bör vi vara attraktiva för spelare som vill röra på sig, funderar Ole Selander.
Han är glatt överraskad över Dolphins framfart.
Laget tillskrevs inga större möjligheter när basketligan drog igång i höstas. Men efter segern i grundserien, och nu finalplatsen mot Solna, höjer man ribban.
- Visst känns det som att vi har chansen att vinna. Vi har ju trots allt slagit Solna två gånger redan.

<B>? Varför är laget så bra?</B>
- Vår nye coach, Mikael Lager har gjort ett stort arbete med tjejerna och sedan betyder naturligtvis Katja Lefwerth oerhört mycket ute på plan. Men jag är imponerad av alla spelare, de har visat upp ett mer varierat spel än våra motståndare. Det känns mycket bra inför finalspelet.

<b>Bjällmark flyttar</b>
Klart är att småländskan Anna Bjällmark flyttar på sig efter sin succésäsong i Norrköping. Den förre Brahe-spelaren ska plugga i Tyskland.
- I övrigt för vi samtal med tjejerna i laget. Det är svårt att redan nu få dom att skriva under kontrakt. Det är många bitar som måste falla på plats först, menar Ole Selander.

<B>? Lager fortsätter, eller?</B>
- Den biten har vi inte tagit tag i ännu. Vi hoppas kunna behålla honom. Det är först i år jag insett hur mycket en coach som "Micke" betyder för laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!