"B-laget skulle ha gjort det hÀr bÀttre"

SÀmst nÀr det gÀller, kan man kort sammanfatta NKIK.
Hemmalaget hade allt i egna hÀnder, men dÄ vek tjejerna ner sig totalt och förlorade med 13-29 (6-10) mot Tyresö.
- Vi har för stort glapp pÄ nivÄn mellan vÄra spelare, sÀger NKIK ledarna PÀr-Olof Lundin och Bosse Magnusson.

Chanslösa. NKIK missade möjligheten att förbÀttra sitt utsatta tabellÀge i gÄr kvÀll. Foto:Janne Forsby

Sport2007-03-16 06:00
NKIK hade chansen att klara kontraktet med en vinst mot Tyresö HF, som inte hade nÄgot att spela för.

HÄglöst NKIK
Fast pÄ planen sÄg man varken av nÄgot vinnarspel eller kÀmpaglöd.
- Det blev nÄgon sorts negativ energi av utgÄngslÀget vi hade, allt lÄste sig för tjejerna, sÀger lagledaren Bosse Magnusson.
NKIK var tvungna att inför den nÀst sista matchen att ta minst en seger pÄ tvÄ matcher, fast i den sista matchen möter man tabelltrean IFK Arboga som Àr en riktigt svÄr bortamatch. SÄ hoppet stod för hemmamatchen mot Tyresö som lÄg pÄ en Ättonde plats och var i ingenmansland. Men hemmalaget kom
snabbt i underlÀge och varken det defensiva eller det offensiva spelet stÀmde pÄ planen.

Avslutade bra
NKIK-tjejerna avslutade dock bra den första halvleken, stÀllningen i paus var 6-10.
Hemmapubliken var förhoppningsfull av att NKIK skulle gÄ ut och ge allt i den andra halvleken för att komma ikapp.
DÄ visade hemmalaget upp ett pinsamt spel med tekniska fel som inte hör hemma i den nÀst högsta serien i Sverige.

BĂ€ttre B-lag?
- VÄrt B-lag (Elvorna) skulle ha gjort nÄgot bÀttre Àn vad tjejerna visade upp, de hade i alla fall kÀmpat, sÀger Bosse besviket.
PÄ de första tio minuterna av den andra halvleken gjorde bortalaget 11-0, först dÄ lyckades NKIK:s Karin Wetell göra lagets första mÄl efter paus.
Den som hade den största delen av Tyresös förnedring av hemmalaget, var 18-Äriga Erika Huusko-KÀllman som lekte med försvaret. Hon gjorde totalt 13 mÄl! under matchen och var sÀrklass matchens underhÄllning.
Efter genomklappningen i början av andra halvlek var NKIK aldrig nÀra att störa Tyresö, som enkelt kunde vinna till slut med 29-13.