Assyriska hänger på i toppen

NORRKÖPING Assyriska hänger på de tre topplagen i "trean", efter en imponerande 4-1-seger hemma mot Mjölby AI.
- Stundtals spelar vi vår bästa fotboll i dag och det var riktigt skönt att få vinna igen, säger Christoffer Jussila som stod för ett drömmål.

Moses Gitau gjorde ett av målen i Assyriskas segermatch hemma mot Mjölby AI FF.Foto: Andreas Skogh

Sport2007-08-09 06:00
Förlusten i Nässjö förra veckan sved rejält för Assyriska-spelarna och det var ett taggat och revanschsuget gäng som spelade mot bottenlaget Mjölby på Mamre IP.
Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt från start och skapade mängder med målchanser. Efter åtta minuter fick Moses Gitau drömläget att ge Assyriska ledningen på straff. Han rullade in den iskallt mitt i målet, men domaren Victor Wolf dömde bort målet på grund av att Jonas Andersson sprungit in i straffområdet för tidigt. Moses fick slå om straffen men den här gången var den alldeles för lös och Mjölby-målvakten Richard Krook kunde enkelt rädda.

Nickmål
Ledningsmålet för hemmalaget skulle istället komma tio minuter före paus. Jonas Andersson slog en perfekt hörna som Moses nickade precis under ribban.
- Vi prata mycket innan matchen om att ha ett bättre passningsspel och skapa många chanser, vilket vi lyckades med i dag, säger vänsterbacken Christoffer Jussila.
Assyriska har tidigare haft problem med att få igång det snabba passningsspelet som laget besitter. Istället har det varit alldeles för mycket "kladd" på bollen och många enmansshower.
- När vi spelar den här fotbollen kan vi slå vilket lag som helst i serien, säger tränaren Ilhan Sonar efter matchen.

Läckert av Jussila
Matchens delikates stod Christoffer Jussila för. I den 68:e matchminuten tog han ner bollen strax utanför straffområdet och lyfte bollen över en Mjölby-försvarare och sedan på volley drog han till stenhårt upp i nättaket.
- Det är självklart ett av mina vackraste mål i karriären, säger Jussila som nu har gjort två mål den här säsongen.
Trots att Mjölby reducera till 2-1, var laget aldrig nära att få någon med sig poäng hem. Anfallaren Asuman N´gaywa punkterade matchen helt med att göra två mål i slutet framtill 4-1.
Assyriska har nu sju poäng upp till serieledarna Lindö FF.
Matchfakta
Assyriska IF-Mjölby AI FF 4-1 (1-0)
Målen: 1-0 (36) Moses Gitau, 2-0 (68) Christoffer Jussila, 2-1 (75) Martin Johansson, 3-1 (83) Asuman N´gaywa, 4-1 (90) Asuman N´gaywa.
Varningar, Per Fahlman, Agbar Bargabriel.
Mjölby: John Tell.
Domare: Victor Wolf, Tranås