80 år mellan Högalunds yngste och äldste!

NORRKÖPING
Hos brottarna i Högalund existerar ingen åldersrasism.
Här trängs sjuåriga lintottar med krutgubbar à la 80+.
- Härligt, tycker legendariske ledaren Lennart "Lången" Johansson.

Gammal och ung samsas sida vid sida i Högalunds brottarklubb. Det skiljer faktiskt 80 år mellan klubbens yngsta och äldsta brottare. Här är det Evald Rybom som tar grepp på en något yngre klubbkamrat Sebastian Hansson, 13 år.
FOTO: ANITA KJELLBERG

Gammal och ung samsas sida vid sida i Högalunds brottarklubb. Det skiljer faktiskt 80 år mellan klubbens yngsta och äldsta brottare. Här är det Evald Rybom som tar grepp på en något yngre klubbkamrat Sebastian Hansson, 13 år. FOTO: ANITA KJELLBERG

Foto:

Sport2002-03-21 00:00
Högalund har nästan alltid stått lite i skuggan av norrköpingskonkurrenten IK Björnen, som både var först och störst i stan.
Ändå är Högalund en anrik förening som bildades redan 1937 (brottningssektionen bildades 1944).
Man har i och för sig inte gjort någon större väsen av sig under senare år, och i dag har man faktiskt inte en enda seniorbrottare i klubben.

<b>Leder träningen</b>
- Men vi har ungdomar och det känns lite som att vi är på gång igen. Vi har kul, klargör "Lången", som själv leder veteranerna på tisdagar.
Då brukar nestorn Evald Rybom dyka upp på träningarna. 87 år ung och mjuk i kroppen som en överkokt sparris.
- Precis som när han var aktiv, han har ju inga leder. Evald är före detta lättviktare och det fanns ingen som kunde lägga den mannen på rygg. Han gick upp i brygga och så stod han där, orubblig, skrockar Lennart som själv håller igång två dagar i veckan.
När knattarna gjort sitt tar de äldre över Dagsbergshallen. Kontrasterna är faktiskt rätt slående.
- Flera av våra duktiga brottare gick över till Björnen för ett par år sedan. Fast jag vet inte om de blev så mycket bättre därborta...
Högalund kör sitt race - och man har roligt.
Kanske är det trots allt viktigast?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!