Landslaget nästa för FKK-Jocke

Det gick inte att blunda för framgångarna under våren.

Joakim Lindberg, Finspångs KK, har tagits ut att köra junior-EM i kanot.

Men lite oroar de magproblem som Lindberg drog på sig i helgen.

7 juni 2011 03:00

Joakim Lindberg hade ont i magen redan på fredagen när han körde K1 500 samt K2 1000 meter.

Problemen tilltog och till slut fick det bli en resa till sjukhuset i Nyköping. Först befarades en blindtarmsinflammation, men då tillståndet förbättrades är det fortfarande oklart vad som drabbade ynglingen.

Detta även på den sista tävlingen inför det europamästerskap för juniorer i Kroatien som han just tagits ut till.

- Nu har jag blivit bättre i magen hela tiden i helgen. Och det är ett tag kvar till EM, men man måste ju kunna vara frisk så man kan träna och förbereda sig inför det också, säger Joakim Lindberg.

Bra varje tävling
För det stora positiva i allt är ju den landslagsuttagning som kändes nästan oundviklig inför junior-EM i Kroatien som avgörs i månadsskiftet juni-juli.

- Det har gått bra för mig på varenda uttagningstävling. Lägren har varit lyckade och man kände under vintern att det var något på gång då testerna visade att man gått framåt. Men att det skulle gå så här bra som det gjort det trodde jag inte, säger Lindberg.

Kroatien-EM är även lite av en uttagning inför JVM i tyska Brandenburg en knapp månad senare.

- Jag har inte varit med och kört racing internationellt, men det är större konkurrens än i maraton. Men jag hoppas kunna gå till någon form av final, säger Lindberg.

Helgens tävlingar i Nyköping där SN-regattan kördes var de sista inför EM för Lindberg. Men till helgen drar han på landslagslägret i Vaxholm, om hälsan är på hans sida. Han ska på EM förutom K1 500 meter även delta i en K4.

FKK hade i övrigt fina resultat i Nyköpingsvattnen. Paulina Maxe blev trea i K1 2 500 meter och femma på 200 meter i F97-klassen. I P97 blev Jesper Melvinger tvåa på 200 och 2500 meter, samt vann K2 1150 meter med Morgan Larsson. Morgan som blev fyra på 2500 och femma på 200 meter på 200 meter i P98.

Elin Melvinger blev sjua på K1 200 meter för F96 och femma i D16 K2 1150 meter med Paulina Maxe.

Bland juniordamerna blev Klara Hellström femma i K1 200 m, sexa i K1 5000 m och sjua på 1000 m. Vidare vann hon K2 1150 m Bråvikens Jessica Andreé. Ett lopp där Lisa Eriksson & Frida Hellström kom på fyra.

Bland seniorerna blev Anna Roger tvåa på 1000 och 200 meter.. På K1 5000 kom Anna trea. I K1-finalen över 1000 m hade FKK alla tre damerna i A-finalen. Förutom Anna, så kom Jennie Halvarsson på tionde- & Frida Eriksson på elfte plats. Frida bärgade även en sjundeplats i D22 på 5000 m.

Utöver ovan nämnda, så har Anna Roger, Jennie Halvarsson, Klara Hellström & Lisa Eriksson paddlat testlopp i K2 i sina respektive klasser. Detta med anledning av uttagningar till eventuella landslagsuppdrag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!