STCC-mästaren i Marknadsnatta

Mästaren i standardbil på bana, Richard Göransson, Örebro, har visat intresse även för rallysporten och kommer till start i Västra Östergötlands MK:s Marknadsnatta som är årets finaltävling i Rally ÖÖM..

21 oktober 2010 03:00
Han kommer säkert att vara med att härja i toppen men de allra snabbaste A 4wd kommer det bli svårt att slå. De båda Ford-

 

förarna Jonas Wigren, Norrköpings MK och Mikael Lindqvist, Östgöta Bsf kommer att bli svårslagna och hemmahoppet Per Arne Sääw i sin Skoda Fabia vill säkert göra ett bra resultat.

 

Ny seger för Lindqvist?
Mikael Lindqvist kan faktiskt vinna ÖÖM-mästerskapet för tredje gången på lördag i den 25:e upplagan.

 

- Vi leder mästerskapet och har allt i egna händer, säger Mikael. Jag kommer dock inte att fegkköra utan går för seger.

 

Mikael leder just nu på 49 poäng, Johan Holmberg har 44, Niklas Pettersson 31 och Jonas Wigren 28 poäng inför slutomgången.

 

Olsson borta
Hela 34 förare i A 2wd kommer att göra upp om ÖÖM-poängen och det skulle förvåna om inte gotlänningen Johan Holmberg med östgöten Henrik Appelskog Östergyllen RC i högerstolen tar flest poäng i klassen.

 

Visserligen kommer ett koppel av Volvo-åkare att vilja slå denne Toyota-förare men de får det svårt.

 

Däremot kommer inte friskusen från Värmland Jimmy Olsson till start efter åkt av i helgen och krökt till bilen lite för mycket för att få i ordning på den.

 

Återväxten inom rallysporten verkar vara på gång för hela elva ekipage återfinns i ungdomsrallyklassen, sedan finns det en som åker i debutklassen.

 

Totalt har 160-tal ekipage anmält sig till Kamasa-Marknadsnatta och de kommer mötas av en bana som innehåller fyra specialsträckor som är förlagda söder om Skänninge.

 

De första ekipagen ger sig iväg tidig middagstid i från Rosenlundsskolan där start och mål är förlagt.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!