Guldchansen borta - men Jonas jagar silvret

Guldet är redan Mats Jonssons.

 

Men NMK:s Jonas Wigren kan köra hem silvret och SMK Östgötas Mikael Lindqvist har en liten chans på bronset när rally-SM avslutas i helgen.

7 oktober 2010 03:00
KMK-trofén är den sista deltävlingen i årets rally-SM. Tävlingen avgörs på fyra olika specialsträckor som kommer att köras två gånger.

 

Fyra SM-guld ska hitta sina ägare i Katrineholm.

 

Det femte säkrade veteranen Mats Jonsson redan i årets nästa sista deltävling.

 

Silverduell
I Jonssons klass, för trimmade fyrhjulsdrivna bilar, väntar i stället en härlig duell om silvret mellan Jonas Wigren, Norrköpings MK och Kristian Johansson, Kinds MK i KMK-Trofén som arrangeras av Katrineholms MK. Wigren har fyra poängs försprång i tabellen.

 

- Klart det är bättre att komma tvåa än trea, även om det inte är värt så mycket mer. Det är ju guld alla kör för, så man kan väl inte vara nöjd då med det här, säger Wigren.

 

Nedbäddad
Själv har han inte haft den mest optimala uppladdningen inför resan till Katrineholm. Han har förvisso kommit igång och jobbat igen, men låg hela förra veckan nedbäddad med förkylning och hög feber.

 

- Hoppas verkligen inte det har så stor inverkan. Jag kan ju piggna till på ett par dagar också och bilen är snart färdig, säger Wigren.

 

Han hävdar dock bestämt att den snabbaste bilen tillhör den snabbaste föraren, SMK Östgötas Mikael Lindqvist. Han ligger nu fyra med minimal chans att nå bronset.

 

- Om vi vinner tävlingen och de andra resultaten går vår väg har vi chansen på medalj. Vi kör för seger i KMK-Trofén, säger en bestämd Mikael Lindqvist.

 

Kan snuva Joge
Betydligt mer, elva poäng, skiljer toppduon i klassen Otrimmat 4WD åt. Favoriten Jimmy Joge, SMK Motala toppar före Patrik Johansson från Wäxsjö MS. Johansson är också den ende med matematisk chans att snuva östgöten på guldet.

 

Bakom Joge och Johansson är det upplagt för en läcker duell om bronsmedaljen. Inte mindre än tio förare har nämligen en teoretisk chans att erövra den.

 

Bland de med bronschans finns fjolårets SM-dominant, VM-meriterade Per-Gunnar Andersson från Årjäng. Värmlänningen, som totalvann fyra av fem deltävlingar i mästerskapet 2009, gör sin andra start för året. Han vann premiären och har 15 poäng i tabellen.

 

I den trimmade tvåhjulsdrivna klassen står kampen om titeln mellan Leif Peterson, Göteborgs MF och Johan Holmberg, Gotlands MF.

 

I Otrimmat 2WD har Nils Fransson, Vännäs MK och Håkan Björkman, Sandvikens MK, delat på delsegrarna hittills i mästerskapet och toppar i nämnd ordning en jämn tabell. Fransson är etta, sex poäng före Björkman.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!