Sais kunde pusta ut

Det blev några nervösa minuter - sen kunde Smedby dra en kollektiv suck av lättnad. Laget är klara för ännu en säsong i division 2 trots att det bara blev en poäng (0-0) mot Nyköpings BIS.

 

- Vi får vara oerhört tacksamma för resultaten, sa ödmjuke Smedbytränaren Anders Borg efter den mållösa avslutningsmatchen.

4 oktober 2010 03:00
Faktum är att Smedby kanske bör fundera på att skicka ett tackkort till Enskede. För det var egentligen bara för att Stockholmslaget tog tre poäng borta mot Karlslund som Smedby lyckas undvika ett nervöst kval för fortsatt existens i division 2.

 

- Det har varit för mycket upp och ner under säsongen, många toppar men även många dalar. Vi får vara oerhört tacksamma för resultaten idag, sa Borg som summerade lagets ojämna säsong.

 

Men även om säsongen har varit en berg-och-dalbana för Smedby så hade laget allt i egna händer inför den avslutande matchen. Tre poäng mot Nyköping och kontraktet skulle vara säkrat.

 

Ingen glöd
Men det här med att avgöra själva verkade inte vara planen för hemmalaget. Det fanns ingen glöd i spelarnas agerande och lusten att göra mål verkade inte finnas där. Paul Chamoun på topp var alldeles för ensam för att på allvar kunna hota gästernas stabila försvar.

 

- Målet var att hålla nollan, då kunde vi inte åka ur direkt. Jag tycker det ser stabilt ut bakåt och vi lyckas med det vi vill, berättade Borg som motiverade det försiktiga spelet.

 

Att hålla nollan var en ganska lätt uppgift för Smedby. Gästande Nyköping verkade inte speciellt sugna på segern och attackerna kom väldigt sporadiskt. Med andra ord en tacksam eftermiddag för Smedbys burväktare Jonas Tanzer.

 

- Skönt att det är klart, men onödigt att hamna i den här situationen från första början. Men oavgjort är väl ganska bra för oss, sa Tanzer som pustade ut efter sin tredje hållna nolla för säsongen.

 

Stabil defensiv
Tanzer har varit en av huvudanledningarna till Smedbys stundtals riktigt stabila defensiv. Hans säkra agerande och kommunikation med resten av laget har förmodligen räddat en och annan poäng.

 

- Det är ett väldigt enkelt lag att komma in i, men samtidigt har man behövt ändra en del, berättade Tanzer vars kontrakt löper över nästa år.

 

För Smedby blir det nu att ladda för en ny säsong. Anders Borg verkar bli kvar vid tränarposten och lagets unga ålder talar för en spännande fortsättning.

 

- Ja, nu har spelarna fått känna på det här ett år. Det ska bli spännande att följa det här laget, avrundade Borg som nu slipper fler måste-matcher detta år.
Smedby AIS - Nyköpings BIS 0-0 (0-0)

 

Varningar, SAIS: Robin Lönn, Tarik Hadzijusofovic, Mikael Mattsson BIS: Ludwig Hellman

 

Domare: Sebastian Lagrell, Jönköping

 

Publik: 183
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!