Tredjeplats för FKK

Det blev inte lika många bucklor i avslutningen av Svenska Ungdomscupen i kanot, som 2009. Jämfört med fjolårssuccén med flera pallplatser, blev det nu "bara" en tredjeplats totalt.

 

- Vi har gjort det bra med de förutsättningar vi haft, berättar FKK-ledaren Henrik Larsson.

14 september 2010 08:10
I helgen avslutades Svenska Ungdomscupen i kanot i Lidköping, med kortloppen på lördagen och maraton på söndagen. Det blev inte samma medaljregn som förra året för Finspångs Kanotklubb. Morgan Larsson slutade trea totalt efter sex deltävlingar i P96-klassen.

 

Förklaringen till att fjolårets framgångar uteblev är enkel.

 

- Flera av ungdomarna har gått upp i junior. Tävlingarna har krockat med en del läger och med Nordiska Mästerskapen. Därför har det saknats spets i resultaten. Men överlag har det ändå gått väldigt bra i år, menar Henrik Larsson.

 

Det stora målet i år har varit att nå bra resultat i långloppen, något man lyckats bra med. Man har ju bland annat ett maraton-VM för Joakim Lindberg att se fram emot i slutet av september.

 

Resultatmässigt i sista deltävlingen blev det dock några pallplaceringar för FKK. Jennie Halvarsson kom trea i K1 200 meter. Samma resultat nådde Martin Larsson i mixed tillsammans med Jennie.

 

Guld i mixed
Lisa Eriksson kom trea i D16 K1 200, och i mixed 16 år vann hon tillsammans med Jesper Melvinger.

 

Elin Melvinger och Paulina Maxe kom tvåa i mixed upp till 28. Morgan Larsson tog en tredjeplats i K1, samt en fjärdeplacering i maraton. Elin Melvinger vann B-finalen i K1 200 meter.

 

I veteranklasserna kom Hasse Hellström trea i H60, medan Lennart Skoog kom strax utanför pallen i H45.

 

Finspångs KK avslutar nu säsongen med Höstregattan i Hofors nästa helg, samt Kanotskytte i Nyköping första helgen i oktober.

 

nn I gårdagens tidning berättade vi om framgångar för Finspång Kanotklubbs Martin Larsson i danska Tour de Gudenå. Men det var fel Martin, den som paddlade tillsammans med Emil Svensson från Bråvikens KK var i stället Martin Nathell från Ängelholm.

 

Martin Larsson deltog i stället i SUC-avslutningen i Lidköping, vilket framgår i denna artikel.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann Björling