Mikaels revansch

Östgöta Bilsportförenings Mikael Lindqvist kom igen direkt efter att ha brutit förra helgens SM-tävling.

 

Nu slog han till med tre sträcksegrar av fyra.

 

I mål var segermarginalen 10 sekunder före "värste" konkurrenten Jonas Wigren.

13 september 2010 03:00
De åker i var sin Ford Focus WRC och var helt överlägsna i tävlingen. Jonas inledde bäst med att vara 0,4 sekunder före Mikael men sedan var det Mikael som de återstående sträckorna. Inför sista sträckan var det 5,5 sekunders ledning och Wigrens kartläsare lovade en rejäl attack men det hjälpte nu inte utan försprånget ökade i stället.

 

- Micke var lite vassare i dag, sade Jon Magnusson ( Jonas kartläsare )och gratulerade Mikael till segern i Gruvrundan.

 

Mikael Lindqvist var naturligtvis nöjd över utvecklingen:

 

- Det här var en riktigt skön seger. Vi fick verkligen en fin revansch efter misslyckandet i förra deltävlingen i Rally-SM och forfsätter:

 

-Jättebra att vi tar sträcksegrar, dock kunde det tagit slut på sista sträckan då vi kom in i en flock på 7 - 8 rådjur. Efter en kurva stod rådjuren bara där, jag hann bromsa ner lite och lyckades undvika alla rådjuren, säger Mikael.

 

Överlägsen
Dessa två var i en klass för sig i den hör deltävlingen i rally-ÖÖM. Finalen i ÖÖM avgörs för övrigt den 23 oktober då Marknadsnatta körs.

 

Nästan lika överlägsna var de två i topp i 2 wd. Gotlänningen Johan Holmberg/Henrik Appelskog verkar vara i bra form för de belade tredjeplatsen i tävlingen. På de två inledande sträckorna hängde Storförs Jimmy Ollson med bra men på de avslutande sträckorna tappade Jimmy lite tid och blev till slut distanserad med 10 sekunder.

 

I Suzukicupen vann C-föraren Niklas Pettersson, Fagersta före Kolsvas Niklas Östmark.

 

Av de hundratalet startade bröt en fjärdedel tävlingen mest på grund av avåkningar.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!