Sur förlust för Sais

Smedby är tillbaka på ruta ett. Efter en riktigt bra våravslutning har laget nu två raka förluster och det fina spelet är som bortblåst.

 

- Vi fick inte igång spelet överhuvudtaget, suckade tränaren Anders Borg.

2 augusti 2010 03:00
Det var inga glada miner på hemmaspelarnas ansikten denna eftermiddag. Den avslutande regnskuren sammanfattade hemmalagets dag på ett träffande sätt.

 

- Det känns onödigt, vi förlorar egentligen på tre fasta situationer. Vi fick inte igång spelet överhuvudtaget och kom inte upp i normal klass, konstaterade Borg som inte hade mycket att vara glad åt efter slutsignalen.

 

Eskilstuna var det bättre laget sett och tog även ledningen inledningsvis. Smedby-repliken kom omedelbart när Paul Chamoun fälldes i straffområdet och lagkaptenen Tarik Hadzijusufovic distinkt satte den efterkommande straffen. Men roligare än så blev det alltså inte för Smedby som nästan spenderade mer tid med att gnälla på domaren än på den offensiva planhalvan. Gästerna var klart bäst men hade "bara" 1-1 in i halvtidsvilan.

 

Ingen uppryckning
Hemmapubliken hade nog gärna sett en uppryckning i den andra halvleken, men de väntade förgäves.

 

- Vi ville få ordning på spelet och vinna andrabollarna men hade ingen fart idag, vi spelar alldeles för svårt. Vi förlorar matchen fysiskt och hänger inte med riktigt, suckade Borg efter att regnet avtagit.

 

När Eskilstuna gjorde 1-2 på hörna och 1-3 på frispark en bit in i den andra halvleken hade tåget gått för Smedby, förmodligen med vårens toppkänning i bagaget.

 

- Vi visade i våras att kapaciteten finns där, men vi får inte ut den just nu. Vi behöver komma igång mentalt, då kommer spelet också.

 

Även nästa omgång väntar ett bottenlag för Smedby, nämligen FC Gute. Kanske en chans att få igång spelet?

 

 

Smedby AIS - Eskilstuna City 1-4 (1-1)
Mål:
0-1 (5) Marcus Andersson, 1-1 (7) Tarik Hadzijusufovic (straff), 1-2 (52) Marcus Andersson, 1-3 (72) Michael Larsson, 1-4 (90+3) Emil Fritzell

 

Varningar, SAIS: Mikael Mattson, Christoffer Jonsson, Paul Chamoun

 

Eskilstuna: -
Domare:
Victor Wolf, Tranås

 

Publik: 178
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Käll