Lönn avgjorde för Smedby

Det var en riktigt kul kväll för Robin Lönn.

 

På födelsedagen kom säsongens två första mål och Smedbys femte vinst på de sex senaste matcherna.

 

- Skönt att sätta dit målen, och fint med sång, log tvåmålsskytten efter att ha fått höra lagkompisarna sjunga "Ja må han leva" i omklädningsrummet.

24 juni 2010 03:00
Lönn bjöd själv på två riktiga presenter till hemmalaget i form av två mål. Först drog han distinkt in 2-0 efter en underbar passning av Martin Gustavsson innan han avslutade med att väggspela med Stefan Persson och näst intill snubbla in bollen i mål.

 

Fina mål
- Riktigt skönt att sätta dit målen, mina två första för i år. Det lossnade för mig idag. Fint med sång också, flinade den nyblivne 23-åringen i solskenet utanför omklädningsrummet.

 

Framförallt det andra målet var av riktigt hög klass, möjligen undantaget avslutet, och visade prov på att Smedby höjt sig spelmässigt sen tidigare i våras.

 

- Vi kan slå alla lag i serien när vi spelar bra, men det har inte stämt för oss stundtals nu på våren.

 

Tredje raka
Smedby har verkligen fått upp ångan den senaste månaden.

 

Då låg laget långt ned i tabellen men efter fem segrar på de senaste sex matcherna, och tre raka vinster, har laget börjat klättra uppåt i tabellen.

 

- Vi har fortfarande lite svackor i vårt spel men överlag är det mycket bättre än förut. Segrarna skapar andrum för oss och det är skönt avsluta med en seger innan uppehållet, tyckte tränaren Anders Borg som fått fart på laget under vårens slutspurt.

 

- Jag är självklart mest nöjd med vår avslutning, men jag tycker att vi har förbättrat vårt offensiva spel en hel del och hoppas vi kan bygga vidare på det i höst.

 

Nu väntar det efterlängtade sommaruppehållet och två veckors semester för Smedbyspelarna. Återstår att se om de kan konservera formen till hösten.

 

 

Smedby AIS-Örebro SK Ungdom 3-1 (2-0)
Mål:
1-0 (5) Paul Chamoun, 2-0 (17) Robin Lönn, 3-0 (69) Robin Lönn, 3-1 (82) Fedja Jelacek (straff)

 

Varningar, Sais: Tarik Hadzijusufovic
ÖSK:
Boris Lumbana, Johannes Skoglund, Fedja Jelacek, Adam Eriksson

 

Domare: Sebastian Lagrell, Linköping

 

Publik: 114
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Käll