Svensson snabbast i Stefans minne

Ingen kunde hota Valdemarsviksföraren Johan Svensson då han och kartläsaren Ulf Svensson satte upp ett riktigt högt tempo direkt i tävlingen Stefans Minne. Han var redan efter sträcka ett av tre hela 5,9 sekunder värre än någon konkurrent och grundlade slutsegern i tävlingen redan där.

 

Segermarginalen till tvåan i tävlingen Johan Holmudd blev till slut 12 sekunder på knappt en mil specialsträcka.

 

7 juni 2010 03:00
- Det fungerade bra idag och arrangören (MK Scandia/Åtvidabergs MK) skall ha heder av en bra och rolig sträcka, sade en nöjd segerherre som därmed fick sin andra inteckning i Johan Gabriel Beck-Friis vandringspris och samtidigt lovade han vid prisutdelningen att återkomma nästa år för att försöka tredje raka inteckningen.

 

Bra fart
De båda Ydrepojkarna som passerat 50-sträcket hade ganska bra fart på sina tävlingsbilar och bäst blev Mats Jonsson i sin Volvo 240 med att bli tvåa i klassen knappt

 

15 sekunder bakom Johan medan comebackande Nils Erik Axelsson tog lite längre tid på sig och placerade sig som femma i klassen.

 

Det var tiotalet år sedan Nils-Erik åkte en rallytävling och "kanske" det blir fler återfall för denne Ydrepojk som skall vara tävlingsledare om drygt en månad för Klappjakten som Ydre MK arrangerar.

 

Länets B-förare har fått fart på sina ekipage och bäst i Stefans Minne lyckades Johan Holmudd, MK Kinda med en klassvinst och farten i deras VW Golf räckte till andraplatsen totalt.

 

Det var hårt om segern i klassen för bara 1,1 sekund bakom hittar vi rutinerade Peter Jonasson, Ydre MK som med sin tid blev trea totalt. Norrköpings Andreas Pettersson blev trea i klassen och fyra totalt.

 

Mycket beröm
Tävlingsledaren Elisabeth Svensson och hennes stab fick ta emot mycket beröm för tävlingen trots att det blev lite uppkört på sträckan sista omgången.

 

Då skall man beakta det passerat över 180 ekipage på sträckan och vilken håller för det.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!