Fortsatt jakt på Mats Jonsson

På torsdag inleds jakten på Sveriges främste rallyförare, Mats Jonsson, Forshaga MK.

 

I främsta jaktledet, som vanligt Jonas Wigren, Norrköpings MK och Mikael Lindqvist, SMK Östgöta.

 

- Det kommer att bli åka av. South Swedish Rally är till och med längre än Svenska Rallyt, säger Jonas Wigren.

12 maj 2010 03:00
Två SM-tävlingar har redan körts. Mats Jonsson har inlett med full pott, d v s 30 poäng. Jonas ligger tvåa med 24, medan Mikael tvingats bryta en gång.

 

- Gör inte Mats eller jag några misstag, blir det svårt för Mikael att plocka in de här poängen han missat. Varje SM-deltävling räknas in i totalen, säger Jonas.

 

Själv säger Mikael:

 

- Vi visade i senaste tävlingen att vi har farten, ledde ju fram till några sträckor före slutet då ett stag till gasspjället gick sönder.

 

I söndags genomfördes ett test sedan man fått igenom bilen. Micke var då väldigt nöjd med bilen enligt rapporter från hans mekaniker Mats Fridsén.

 

Jonas i stöten
Nu verkar Jonas också i stöten. Han och kartläsaren Jon Magnusson anmälda sig till Sviestadsträffen 1 maj där man utom tävlan (fyrhjulsdrivna bilar fick inte ställa upp) utom tävlan spöade närmaste konkurrent med 33 sekunder.

 

- Bilen gick väldigt bra. Nu åker vi ner i dag (onsdag) för att köra träning på torsdag förmiddag. På kvällen sedan körs det en trekilometerssträcka två gånger. På fredag är det sedan träning igen på förmiddagen innan rallyt startar om framåt kvällen. Först på lördag kväll är vi sedan i mål, berättar Jonas Wigren.

 

Norsk konkurrens
De svenska rallyessen får räkna med tuff konkurrens i rallyt av framförallt norska förare.

 

- Mats Östberg exempelvis är en världsförare som kan sno förstaplatsen i klassen. Normännens starter ingår inte i SM, varför de troligen kommer att kunna köra på andra däck än vi svenskar. Eftersom det är kalla nätter så kan norrmännen välja mjukare däck, förklarar Jonas.

 

På lördag kväll vet vi om Jonas och Mikael lyckats i jakten på norrmännen och framförallt Mats Jonsson.

 

I Mitsubishicupen hittar vi Jimmy Joge, Tjällmo-föraren men tävlandes för SNK Motala, som en av favoriterna. Värsta hotet kommer nog från Patrik Johansson, Växjö och längre ner i startlistan hittar vi även Mantorps-åkare Jari Saarinen.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!