Onödig Sais-förlust

Trots ett nytt succéinhopp av Paul Chamoun och en frispark i krysset av Tarik Hadzijusufovic blev det inga poäng för Smedby.

10 maj 2010 03:00
Istället blev det gästande Värmdö som tog de tre poängen i regnet, 2-3.

 

- Det känns som vi skulle ha vunnit det här, suckade tränaren Anders Borg efter förlusten.

 

Det dåliga vädret och regnet som föll över Smedby IP gjorde att förlusten kändes extra bitter denna eftermiddag. Trots en hel del chanser för hemmalaget var det gästerna som fick åka hem med en fullpoängare.

 

- Det känns för jävligt just nu, det känns som vi skulle ha vunnit det här när vi skapar så pass mycket, sa Borg i regnet utanför omklädningsrummet.

 

Han var inte den enda i Smedby som suckade på vägen till omklädningsrummet. Spelarna var uppenbart frustrerade efter förlusten, och svordomarna föll i takt med regndropparna.

 

Hemmalaget verkade ha koll på spelet i den första halvleken, men det var Värmdö som tog ledningen efter en kontring. Smedby hade en hel del chanser i den första halvleken, och även en boll i mål som dock blåstes av för ruff.

 

Chamoun-mål igen
Kvitteringen kom istället efter dryga 60 minuter då Paul Chamoun, som varit på planen i drygt 30 sekunder, gjorde mål.

 

- Spelmässigt gör vi en bra match men vi bjuder på individuella misstag och mannen i rött gör inte det hela bättre, sa Borg och syftade på domaren som stod för en minst sagt svajig insats.

 

Det som Borg främst syftade på var straffen som mer eller mindre avgjorde matchen i den 76:e minuten.

 

Straff
Domaren pekade på straffpunkten efter att Christoffer Jonsson ska ha fått bollen på handen. Efter att Amar Ahmed satt dit straffen spelade det mindre roll att Tarik Hadzijusufovic drog till med matchens snyggaste mål, en frispark rätt upp i krysset.

 

- Det här var väl ändå ett fall framåt för oss med tanke på hur mycket vi skapar idag. Men vi ska inte förlora den här matchen, avslutade Borg och gick in mot värmen i omklädningsrummet.

 

Chans till revansch för Smedby nästa söndag mot Värmbol.

 

Smedby AIS-Värmdö IF 2-3 (0-1)

 

Mål: 0-1 (13) Rojen Sürek, 1-1 (61) Paul Chamoun, 1-2 (68) David Gretas, 1-3 (76) Amar Ahmed (straff), 2-3 (79) Tarik Hadzijusufovic

 

Varningar, SAIS: Christoffer Jonsson, Mikael Mattson, Tarik Hadzijusufovic och Erik Jansson

 

VIF: Simon Nyström och Rojen Sürek

 

Domare: Denan Cisic, Värnamo

 

Publik: 65
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!