Wigren fortsätter SM-jakten

Jonas Wigren, Norrköpings MK, fortsätter jakten på Sveriges rallykung Mats Jonsson, Forshaga.

 

Inför lördagens sista fyra sträckor i SM är Jonas bara 4,7 sekunder efter fenomenet från Värmland.

 

- Det är absolut ingen omöjlighet. Vi vann en sträcka med sex sekunder i dag, hälsar Jonas från Värmlandsskogarna.

13 februari 2010 03:00

 

Fredagens etapp bestod av fyra sträckor, där Jonas vann den andra efter en suverän körning, med sex sekunder.

 

- Då var vi till och med i ledning sammanlagt, berättar Jonas.

 

De avslutande sträckorna innan servicen gick lite sämre.

 

- Den avslutade sträckan på Färjestads travbana däremot gick vi i mål nästan samtidigt. Mats vann dock med en tiondel, berättar Jonas.

 

Orolig för däcken
Efter torsdagens första sträcka i Karlstad, som också genomfördes på travbanan, var Jonas orolig för däcken under fredagen.

 

- Jag var rädd att däcken skulle ta slut på sista sträckan innan servicen men det hade jag inte behövt oroa mig för. Däcken har hållit bättre än väntat, hälsar Valdemarsviks-sonen. För Mikael Lindqvist, SMK Östgöta, har strulet fortsatt. Redan i torsdags på publiksträckan på travet strulade det och Mikael kunde aldrig ratta sin Ford Focus för fullt. I går fortsatte problemen och Mikael ligger nu femma i klassen, nästan sex minuter efter Mats och Jonas och har naturligtvis ingen chans till en framskjuten placering i första SM-tävlingen om inte några fler kör av eller tvingas bryta på grund av motorkrångel.

 

Även Linköpings Joakim Länggren, som också kör i trimmat 4wd, har haft strul med sin bil och ligger sjua, nästan nio minuter bakom Mats Jonsson.

 

Jimmy Joge, som kör i otrimmat 4wd har inte heller haft någon lyckad upptakt på rallyt. Tjällmosonen, som tävlar för SMK Motala, ligger fyra i klassen inför sista dagen, nästan två minuter bakom Jämtlands Patrik Sandell.

 

Per-Arne Sääv, Linköpingsföraren som tävlar för VÖMK i Skänninge, har inte lyckats med sina nya Skoda. Han ligger tolva i SM-klassen 2wd, drygt sex minuter efter Leif Peterson, Göteborgs MF. Per-Arne kör även VM-tävlingen, där ligger han ännu längre ner i prislistan.

 

Det behövs nog lite mer inkörning av den nya bilen för att Sääv ska kunna hävda sig mot de främsta.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenneth Thapper