Orienteringstjejer drar söder ut

Nu skall OK Kolmårdens elittjejer ut på äventyr. Snön ska bytas mot barmark. Allt för att hålla formen på topp inför nästa års stora uppgifter.

 

Kvartetten Linnea Lidström, Frida Aspnäs, Malin Lejon-Lind och Linn Bränneby åker på annandag jul till Israel för ett tio dagars tränings- och tävlingsläger.

 

- Skall bli väldigt kul med omväxling, tycker Linnea som ser fram emot ännu ett land på sin redan brokiga orienteringsvärldskarta.

23 december 2009 03:00
Linnea har letat kontroller i i stort sett i alla Europas länder, men Israel blir ett nytt kapitel i hennes orienterarliv.

 

Fina kontakter
Resan till Israel kom till stånd genom OK Kolmårdens fina kontakter med lokala Israeliska, klubbar och orienterare och det kommer till synes att bli en, för orienterare, ovanligt bekväm vecka. Det lär bli välordnade arrangemang och man kommer att bo omväxlande i gemensamma förläggningar och hemma hos familjer.

 

- Skönt att bara åka dit. Det är sällan man kan få ett sånt omhändertagande som den här resan lovar, kompletterar Linnea.

 

- Jag kommer inte att sakna snön, inflikar Frida Aspnäs, som har sina rötter i Ångermanland, men är mer inriktad på barmarksaktiviteter som orientering och terränglöpning än som man kanske skulle tro om en norrländska - skidåkning.

 

Israel är ingen stor orienteringsnation och Kolmårdstjejerna som skall träna ihop med israelska landslaget kommer nog att vara outstanding när det blir tävling, för en sådan är inlagd i programmet.

 

Kulturbesök också
Att det Israel är ett land med en kultur och historia utöver det vanliga och att kvartetten får en chans att kombinera lite besök på spännande platser är en skön bonus.

 

- Jag har läst på lite om platser och historia, berättar Linn.

 

Terrängen i Israel är av kontinental karaktär och kanske inte den typ som ger erfarenheter mot nästa års stora mästerskap, VM som går i Norge. Det är mer på sikte mot längre fram liggande uppgifter som den här Israelresan ger erfarenhet, förutom att det blir skönare att träna när kylan inte tränger på som här hemma.

 

- Det enda besvärliga mer terrängen där nere är kaktusarna, inflikar klubbens ess bland grabbarna Mats Röjgård, som tävlat i Israel vid ett tidigare tillfälle.

 

- De får vi väl runda försiktigt, tyckte tjejerna.

 

Frida Aspnäs har i år klättrat till 25:e plats på Sverige-rankingen och är bäste kolmårdare efter 2009 års tävlande. Hon har representerat Sverige vid världscupen vid ett tillfälle. Det har också Linnea Lidström som är 35:a, medan Anna Forsberg som fortfarande är junior ligger 38:a. Anna följer dock inte med på resan till Israel.

 

Malin tar nästa år steget upp i D 21 efter ett första halvår i Kolmården som bjudit på både framgångar och motgångar. Hon blev sjuk under mästerskapsperioden i höstas och fick aldrig chansen att visa sin fulla kapacitet. Linn hade bekymmer med skador, men blixtrade till på senhösten och blev bland annat svensk mästare i nattorientering i D 18.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nils Sjödin