Marknadsnatta populär tävling

RALLY.

23 oktober 2008 03:00
Vilket sug det är att åka rally just nu. Rally ÖÖM-finalen Marknadsnatta har 200 förare anmälda men många fler ville åka.

 

Dock har arrangörsklubben Västra Östergötlands MK satt ett tak för att inte ta mer än just det antalet startande.

 

Först ut i spåret är de troliga förare som en gång skall ta över då de äldre lägger av.

 

Det är debutanter och utbildningsåkare som ger ut på fina vägar före klassikerna där vi får se Östergyllens Magnus Karlsson i en Ford Cortina Lotus göra entre i rallyspåret efter en tids uppehåll. I klassen med lite nyare bilar återfinns Erik Uppsäll, Skepptuna MK och Gunnar Fredriksson, Katrineholms MK i var sin potent Saab V4.

 

Efter dem ger en något motorstarkare klass sig i väg från Rosenlundsskolan i Skänninge, nämligen A-förarna i 2wd där det finns en koppel av duktiga förare som kommer att göra upp och topplaceringarna.

 

Sedan kommer getingboet i tävlingen och det är 4wd där Mjölbys Jari Saarinen får vara favorit med sin Ford Focus men får säkert se upp med förare som Kullings Henrik Persson och Munkfors Lars Hedqvist som dock inte tävlat på ett tag.

 

Sverigeserien i Volvo Original kör sin finaltävling i Marknadsnatta med prisutdelning senare på aftonen.

 

Bland A-förarna där kommer Magnus Johansson, Älmhults få det hett om öronen av Niklas Carlsson, Katrineholm, Carl Naumer, Kullings MS och långväga gästen från Vännäs Nils Fransson.

 

I B-gänget hoppas Olofströms Rickie Borgström att kollegorna närmast honom i tabellen Thomas Grönberg, Emådalens MK och Magnus Larsson, SMK Hörby inte är med i toppstriden, för Rickie kommer själv inte till start i finaltävlingen.

 

Utav C-förarna kommer det att fightas ordentligt om topplaceringarna för mellan de tre i topp skiljer endas tåtta poäng.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!