Årets sämsta av Vargarna

Vargarna hade fyra raka matcher utan förlust. Den fina sviten sprack rejält i Västervik. “Det var inget klipp i grabbarna i dag”, säger lagledaren Mats Boström efter 36–54 på Ljungheden.

15 juli 2015 15:26

Siffrorna ljuger inte. Västervik var så mycket bättre än Vargarna.

Hemmalaget hade både jämnheten och topparna medan gästerna hade... Ja, ingen vidare fart i alla fall.

Lagledaren Mats Boström summerade insatsen med ett enda ord: dåligt.

– Ja, de flesta underpresterade ju i dag, säger han. Det är Hougaard och Jensen som tar nio poäng på fem heat, men där bakom är det för dåligt. Det är mellan tre och fem poäng på de övriga och det håller ju inte.

Vargarna fick en mardrömsstart med ett tiopoängsunderläge redan efter fyra heat.

Två heat och två femettor av Vargarna senare var det helt plötsligt nere i minus två.

Vargarna såg ut att vara på gång.

Det var man dock inte.

Västervik öste på och hade avgjort redan efter det elfte heatet och ställningen 39–27.

Det blev till slut en transportsträcka för hemmalaget.

– Det kändes konstigt i dag, det var inget klipp i grabbarna. Hade vi haft ett par förare som stuckit ut så hade vi ju bombat på med dem, men har man inget att toppa med så spelar det inte så stor roll. Västervik är bra i dag och gör oss dåliga, men det är klart att man är besviken. Jag trodde inte att vi skulle få stryk med så här stora siffror. Synd att vi inte kunde bjuda till med så mycket publik, säger Boström, som har två viktiga hemmamatcher att se fram mot nästa vecka.

Först Masarna på onsdag, sedan Valsarna.

Frågan är om Rasmus Broberg finns med då. 20-åringen gjorde debut mot Västervik och körde in två poäng på fyra heat.

– Ingen lyckad debut kanske, men kul att få köra lite i allsvenskan igen. Jag har mest kört i division ett och i Elit B hittills, säger han.

Hur summerar du kvällen?

– Jag vet inte riktigt, vi kom inte iväg från start, Västervik var vassare än oss från grinden. De kan den här banan medan vi åker lite fel, säger han.

Vad hände vid ställningen 22–20? Det kändes som att ni var på gång.

– Det är svårt att säga, men vi kanske slappnar av litegrann. Vi hittade ju någonting där för en stund men sen var det som att Västervik hittade något ännu bättre. Det är så det är, sporten är upp och ner hela tiden.

Västervik–Vargarna 54–36

Poäng, Västervik: Peter Ljung 15, Robin Aspegren 9, Joel Larsson 8, Ricky Kling 7, Billy Forsberg 6, Joel Kling 5, Jonas Davidsson 4.

Vargarna: Patrick Hougaard 9, Rasmus Jensen 9, Daniel Davidsson 5, Rene Bach 5, Alex Johansson 3, Pontus Aspgren 3, Rasmus Broberg.

Publik: 1 957

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!