Kvartetten från Norrköping tar sikte mot VM-start

Efter en lång period utan tävlingar väntar VM. Nästa vecka åker fyra från Norrköpings Skidklubb till Stitna i Tjeckien för utförsåkning på gräs.

VM-åkarna från Norrköping, från vänster: Sofie Rosmark, Carl Söderlund, Edvard Nord och Lovisa Wennerholm.

VM-åkarna från Norrköping, från vänster: Sofie Rosmark, Carl Söderlund, Edvard Nord och Lovisa Wennerholm.

Foto: Privat

Alpint2021-09-02 11:00

Som i de flesta sporter har det varit tunt med tävlingar de senaste åren på grund av pandemin. Men nu laddar Team Grasski Sweden för nästa veckas VM.

Edvard Nord, Carl Söderlund, Sofie Rosmark och Lovisa Wennerholm, alla tävlande för Norrköpings Skidklubb, är redo.

Var de står?

– Det är svårt att säga eftersom jag inte tävlat på två år nu, men jag hoppas och siktar på en tiondeplats. En riktigt bra dag drömmer man om pallen, säger Edvard Nord.

För Carl Söderlund blir det extra mycket åk då junior-VM körs parallellt. NSK-åkaren som redan hunnit med en tävling. Världscupfinalerna nu i augusti.

– Jag åkte inte dit med någon målsättning alls men efteråt kände jag ändå att jag kan ge mycket mer. I alla fall topp-20 siktar jag mot nu. Blir det högre är vi mycket glada. Topp-15 bland juniorerna är jag nöjd med, sedan ska vi jobba oss uppåt, säger Söderlund.

Hur är det att tävla när man inte vet hur man ligger till mot de övriga?

– Det är svårt att lägga upp vilken taktik man ska ha, gå all-in eller säkra mer? Jag har haft lite koll och följt de andra i sociala medier. Efter att ha kört första super-g-åket var det dock mycket som släppte.

Frågan är om motivationen påverkats av att det varit svårt att tävla på slutet? Edvard Nord säger:

– Både och. Det är kul att åka skidor och man vet att man kommer att fortsätt tävla någon gång. Sedan har vi blivit fler som tävlar här och det har gjort det roligare. Vi är ännu mer ett lag.

VM inleds på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!