Allsvensk debutant in i rysarmatch

Andreas Hadenius har inte spelat en enda minut i allsvenskan. På söndag debuterar han i ödesmatchen mot Gefle. ”Jätteinspirerande”, tycker 23-åringen.

16 oktober 2014 12:30

3–0-utspelningen mot IFK Göteborg lämnade en bitter eftersmak. Varningarna på Lars Krogh Gerson och Rawez Lawan innebär att mittfältarna är indisponibla i det viktiga bottenmötet mot Gefle.

Ett visst huvudbry för Janne Andersson som ersätter Lawan med Christoffer Nyman. Väntat.

Mer överraskande är IFK-managerns val centralt – Andreas Hadenius.

– Utifrån hur det såg ut i dag kan det bli så på söndag, ja, säger 23-åringen efter torsdagens träning.

Under passet som varade i en och en halv timme på Nya Parken fanns Hadenius med i det lag med största sannolikhet är startelvan på Strömvallen.

– Jätteinspirerande. Det är de viktiga matcherna som är de roliga. Det ska bli kul om jag får starta, fortsätter Smedbyprodukten.

Att kastas in under rådande omständigheter och med så mycket på spel skrämmer inte.

– Det är klart att det finns en press utifrån men jag känner inga nerver på det sättet. Det blir mina första allsvenska minuter någonsin men jag har laddat hela livet kan man säga. Jag känner mig redo, försäkrar Hadenius.

Vad kan du bidra med?

– Framför allt dra nytta av kampmomenten. Jag är ganska stark och stor men jag känner att jag har bra bollkontroll också. Jag ska försöka att vara en del av spelet.

I grunden är Andreas Hadenius mittback men är inte främmande att ta ett kliv upp i banan. I U21-laget har han använts lika mycket på mitten som i backlinjen.

– Nu känns det som om jag vant mig. Som jag är inne i det.

Att goda vännen Alexander Fransson spelar bredvid på det centrala mittfältet är knappast en nackdel enligt Hadenius.

– Alltid bra att ha kemin utanför, det kan man dra nytta av på planen.

Janne Andersson manade och drev på sina mannar på torsdagsträningen. IFK-managern säger att han ännu inte spikat formationen mot Gefle.

– Det är inte hundra ännu, men jag vill ha in spelare som är ganska lika på ett sätt. Sen har jag inte en uppsjö av spelare att träffa på, säger Andersson.

Backlinjen som stängde igen och nollade IFK Göteborg vill han inte röra.

– Egentligen bygger hela mitt tänk på att inte göra några ändringar i back-linjen. Det kändes så stabilt. Jag känner en trygghet med den backlinjen. Då bygger hela tänket på att vi ska behålla den. Sen får man ta ut spelare i de andra positionerna som passar in helt enkelt.

David Mitov Nilsson har problem med bihålorna och tränade inte under torsdagen.

– Han är förhoppningsvis med i morgon (läs: i dag), säger Janne Andersson som även hade ett nytt ansikte med på Nya Parkens konstgräs. Isländske mittfältaren Unnar Már Unnarsson, annars i Keflavik, är och hälsar på kompisen Arnór Ingvi Traustason.

– Och ville vara med och träna. Det är inget som vi kommer att gå vidare med, meddelar IFK-managern.

Andreas Lindberg kommer som bekant att lämna IFK och flytta med flick-vännen till Norge efter säsongen. Målvaktstränaren har för avsikt att fortsätta spela fotboll.

– Jag pratar med Ranheim som jag varit i tidigare, avslöjar 33-åringen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!