Afrikansk anfallare testar med IFK

En anfallare från Sierra Leone lämnade nyss IFK – en annan kan vara på väg in. Mästarklubben har bjudit in 21-årige Sheka Fofanah till provspel i sommar. "En forward som vi fått goda tips om", säger nye managern Jens Gustafsson.

13 juni 2016 13:37

Det är något med anfallare från Sierra Leone och allsvenskan.

Mohamed Bangura banade väg med sin succé i AIK.

Teteh Bangura följde upp med att bli målkung i samma klubb.

Och här i Norrköping blommade Alhaji Kamara ut till en fruktad målskytt innan ett hjärtfel satte stopp för karriären i Europa.

Alhaji har nu inlett ett nytt kapitel i amerikanska proffsligan MLS med DC United, men IFK Norrköping kan snart ha en ny anfallare från Sierra Leone på plats.

– Vi har en provspelare som ska komma hit, men jag kan inte säga riktigt när. Det är en kille från Sierra Leone, Sheka Fofanah. En forward som vi har fått goda tips om och som vi gärna vill ha i vår miljö för att titta lite närmare på.

Fofanah är 21 år och har känt på spel i Sierra Leones landslag.

IFK har fått nys om honom via samma kontakter som användes vid värvningen av Kamara.

– Vi vet att det är en forward och vi vet lite om hans egenskaper också och tyckte att det var ett tillräckligt intressant tips för att vi skulle kolla upp det, säger Jens.

Fofanah är den ende provspelaren som klubben planerat för just nu. Om det kommer fler återstår att se, men klart är i alla fall att de regerande mästarna jagar nyförvärv.

– Ja, det är självklart så med tanke på de tappen vi haft. Dels med (Arnór) Traustason, dels med skador. Vi måste hitta nya spelare som kan gå in och axla de mantlarna. Gärna så snart som möjligt. Vi är väldigt aktiva att scanna av spelarmarknaden för att se om det är någon som kan komma till Norrköping och hjälpa oss, säger Jens.

Transferfönstret öppnar 15 juli. Först då kan eventuella nyfövärv börja spela matcher för "Peking", men Gustafsson vill gärna ha dem på plats innan dess om möjlighet finns.

Ni ska ut i Europa, tittar ni på spelare med rutin från Europa då?

– Det skulle kunna vara så, men vi är framför allt noga med att se till vilken människa vi tar in här så att vi bibehåller och utvecklar den miljö som finns här.

IFK Norrköping har fyra talanger med på det landslagsläger som äger rum på Bosön 10-15 juli.

Förbundskapen Tomas Turesson har tagit ut 69, bland dessa finns: Robin Gustavsson, Antonios Abdul Ahad, Nermin Karic och Pontus Almqvist som alla tillhör IFK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!