Vi kan förvänta oss kyla

12 september 2017 13:05

Enligt radions Ekoredaktion den 7/9 har flera länder slutat betala till FN: s klimatpanel IPCC. Minns du något larm från IPCC, som slagit in? Söderhavsöarna är kvar. Fler växer än krymper. Korallerna återhämtar sig efter El Niño. Isbjörnarna mår bra och polarisarna finns kvar. Faktiskt är isen på havet i Arktis större idag än de två senaste åren. Landisen på Grönland växte ovanligt mycket denna säsong enligt danska vädertjänsten DMI. Klimatet håller inte på att bli varmare.

Tvärtom, solforskare i många länder ser att Solen nu gått in i en passiv fas lika den för 200 år sedan. Då var det kallt, vilket är vad vi kan vänta oss de närmaste decennierna.

IPCC är en ”mellanstatlig” konstruktion, således helt politisk. Den styrs av politiker, varav de flesta kommer från U-länder, som saknar forskning. Många är korrumperade. En av dess ordföranden, Ottmar Edenhofer, har frankt förklarat att arbetet inte handlar så mycket om miljö utan främst avser att införa en ”omfördelning av världens resurser”. Detta kan bara förstås som global planekonomi.

IPCC har hittills inte kunnat visa att koldioxid har någon verkan på klimatet, men klär gissningar och spekulationer i vetenskaplig jargong. Nobelpristagaren Ivar Giaever förklarar att IPCC sysslar med ”pseudovetenskap”. IPCC måste läggas ner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sture Åström Nätverket KLIMATSANS