På torsdagskvällen höll Liberalerna i Norrköping årsmöte i sin partilokal på Nya Rådstugugatan 11. När valen och voteringarna var klara vände de cirka 35 medlemmarna sina blickar mot den tidigare jämställdhets- och integrationsministern Nyamko Sabuni. Hon är en av de personer som nämns flitigt - i och utanför partiet - i spekulationerna om vem som ska efterträda Jan Björklund som partiledare för Liberalerna. Jag var där som frågeställare och samtalsledare.
"Jag känner mig något mer som en möjlig kandidat nu än vad jag gjorde för en och en halv vecka sedan", svarade Nyamko Sabuni när hon fick frågor om hon var en kandidat eller inte.
Hon är intresserad kort och gott. Huruvida hon verkligen blir en kandidat eller inte avgörs - precis som det ska vara - av vilka signaler och budskap som hon får inifrån sitt parti under den närmaste tiden.
Hon kommer själv från en socialistisk familj med rötterna i det afrikanska landet Burundi. Hon var med om att bilda Afrosvenskarnas riksförbund och kom i den rollen i kontakt med väldigt många riksdagsledamöter, statsråd och utredare. Men "det hände liksom inget i de frågor om diskriminering och förtryck som vi lyfte fram" sa Sabuni och berättade att hon då bestämde sig för att gå in i politiken själv.
– Liberalismen låg mig närmast när jag studerade de svenska partierna och därför gick jag med i Folkpartiet 1996, sa Nyamko Sabuni.
Mellan åren 2006 och 2013 var hon statsråd i Alliansregeringen. Hon var mycket tidigt ute och tog ställning mot det hedersförtryck som drabbade och drabbar tusentals flickor och kvinnor i Sverige. Efter valet 2010 då Sverigedemokraterna kom in i riksdagen upplevde hon att partiledarna blev "rädda."
– Nu blev det viktigare att vara mot SD än att vara för sin egen politik. Jag talar inte om samarbete med SD men jag talar om hur dumt det är att mobba andra partier och politiker. Jag vill samarbeta med de tre andra borgerliga partierna och det är så jag tror det kommer att bli på sikt. Men jag är så pass stark i mina liberala värderingar att jag inte bryter ihop om till exempel SD eller V röstar på våra förslag eller om vi som nu har förhandlat fram ett 73-punktsprogram med Socialdemokraterna, sa Nyamko Sabuni och fick starka applåder.
Medlemmarna ställde många frågor om sjukvård, om skolan, om Nato, om SD, om "det liberala och borgerliga" och om klimatet.
– Mina år som hållbarhetschef på teknikkonsultföretaget ÅF har gett mig en stark övertygelse om att vi kan göra väldigt stora insatser för klimatet. Lösningarna finns i smarta politiska ramverk som sporrar och utmanar industrin att minimera fossilanvändning och koldioxidutsläpp, sa Sabuni.
Hon beskrev sig som en "äldre, klokare och mognare kvinna" än vad hon var tidigare.
– Åren på ÅF har gjort mig bredare och kunnigare, sa Nyamko Sabuni.
Så är det säkert.
Jag frågade henne om vad det är som driver henne att vara intresserad av att möjligen bli en ordförandekandidat i ett parti som just nu har 2, 7 procents stöd i opinionen?
– Sverige behöver ett riktigt liberalt parti, sa Nyamko Sabuni.