Missade du det här?

30 september 2019 11:15

Åsa Hanell: Godkände bilar med körförbud.

"Han misstänks för att inte tagit betalt för ett stort antal bilar som han besiktigat och skrivit osanna besiktningsprotokoll på bilar som inte varit i trafikdugligt skick. Mannen ska ha lämnat bilarna till en annan person som sedan kört bilen till Bilprovningen i Norrköping. Där har bilen tagits emot av den misstänkte, som för detta fått betalt i kontanter. Den misstänkte har manipulerat Bilprovningens ekonomisystem och Bilprovningen har inte fått något betalt. Den misstänkte ska ha gjort detta systematiskt under en lång tid."

Carolina Nilsson: Vings resenärer får inte åka med.

Resenärer har hört av sig till oss och berättat att de fått det beskedet via sms från Ving. Det är inte Thomas Cook som lyfter utan Jet Time, men de som bokat med Ving får inte åka med, säger Bertil Skärblom, marknad- och försäljningschef Norrköping Airport.

Bertil Skärblom är dock är optimistisk:

– Ving Sverige har varit lönsamt och vi tror att man kommer att hitta en lösning.

På ving.se beskriver man hur man arbetar intensivt med att alla berörda resenärer ska flygas hem med så små störningar som möjligt. Resenärer som skulle ha flugit på måndagen ska inte bege sig till flygplatsen, utan invänta information. Resor som ställs in, och där inga alternativa lösningar kan erbjudas, ersätts med hela resans belopp enligt paketreselagen. Konkurrenten Tui beklagar det inträffade på sin hemsida."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!