Missade du det här?

5 september 2019 11:15

Henrik Jonsson: SD-avhoppare byter parti.

"Sandra Karlsson avsattes som vice gruppledare för Sverigedemokraterna i maj. Sedan blev hon av mitt sitt ansvar för nämnder, och sedan fick hon inte längre uttala sig i media. Nu väljer hon att lämna partiet helt och hållet. Sandra och tre andra SD-avhoppare, Robert Cederlund, Anette Kemgren och Jan Petersson, går till Landsbygdspartiet oberoende. Det rapporterar P4 Östergötland.

– Jag tycker att det är jättetråkigt att vi tappar mandat i kommunfullmäktige men om folk anser att de inte passar in i SD så är det okej att man lämnar, säger SD:s gruppledare Darko Mamkovic, till P4.

Peter Kristensson: Badhusen en fråga om renlighet. (Krönika)

"I en tid då vattenkurer varmt rekommenderades blev det lilla badhuset snart otillräckligt. År 1844 bildades Nya Badhusbolaget med klädesfabrikören Johan Adolf Arnberg i spetsen. Norrköpings stad upplät en strandtomt i kvarteret Kullen vid Garvaregatan och stadsarkitekten Carl Theodor Malm fick uppdraget att rita byggnaden, som skulle bli en ”yttre prydnad för staden”. Nya Badhuset, som låg granne med Tuppens textilfabrik, erbjöd karbad, duschbad, bassängbad, ångbad och hälsobad, enligt ett reklamblad från 1851. Redan efter tio år ansågs badhuset otidsenligt, men avtalet med staden gjorde att det inte fick avvecklas förrän ett nytt byggts och badhusbolaget hade svårt att få ihop ekonomin. En bit in på 1890-talet revs slutligen Malms badhus."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!