Missade du det här?

14 augusti 2019 11:15

Åsa Hanell: Skorna avslöjade rånare.

"Två män, 29 samt 31 år, åtalas nu för att ha rånat Guldbutiken 18 Karat Guld & Silver på S:t Persgatan i februari 2018. Med sig fick de smycken värda 1,5 miljoner kronor. Männen ska ha trängt sig in i butiken, maskerade och beväpnade med yxor.

– Killarna sa åt mig att backa. Jag backade och killarna började slå sönder montrar och plocka ner saker i väskor. De gick direkt till vänster i butiken där montern med guldsmyckena finns. Killarna tog också diamantringar, örhängen, armband och hängsmycken, berättar ägaren i polisförhöret. Den ena killen plockade fram en yxa ur sin väska.

Widar Andersson: Hör upp förnekare och fanatiker.

"Lennart Bengtsson är professor i dynamisk meteorologi. Han har mer än 60 års erfarenhet av sitt breda och sammansatta verksamhetsfält. Lennart Bengtsson är väl integrerad i den globala klimatforskningen och har haft och har en mängd framstående uppdrag på flera håll i världen. Redan på 1970-talet uppmärksammade han den uppvärmning som kan relateras till den ökande koldioxidhalten i atmosfären. Han har tidigare publicerat långt över 200 så kallade akademiska "papers" i ämnena meteorologi och klimatologi. Med boken "Vad händer med klimatet?" begår han dock sin premiär som populärförfattare. En premiär som jag har sett fram emot med stora förväntningar i vart fall sedan 2015 då jag läste en intervju med Lennart Bengtsson i Dagens Industri."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!