Missade du det här?

13 augusti 2019 11:15

Nima Sanandaji/Erik Sjölander: Då skulle allt kunna rasa ihop. (Debattartikel)

"Sverige är idag en deltagare i Lyxfällan, vars ekonomi på ytan fungerar men som skulle rasa om räntan skulle tillbaka till normala nivåer. Precis som deltagarna i Lyxfällan är svenska politiker medvetna om problemen, men orkar inte erkänna problemen öppet och inte heller fullt ut ta tag i dem. Det första steget mot förbättring är att erkänna den ekonomiska verkligheten, och den andra är att införa de reformer som krävs för att mindre och växande företag ska få rimliga villkor. Då kan Sverige börja resan mot riktiga jobb och riktig tillväxt."

Carolina Nilsson: Har du sett Emmas elscooter?

"– Jag har väldigt mycket värk och kan bara gå korta sträckor utan kryckor. Jag och min dotter har varit beroende av att få skjuts, annars har vi varit begränsade hemma.

Genom en fond beviljades Emma medel att köpa elscootern, av märket Eco Cruiser, med två sadlar. Efter över en månads förseningar kom den äntligen och har under sommaren gett henne och dottern en stor frihet att kunna röra sig.

– Med den kunde vi åka iväg, vi var ute varje dag med den. Det har varit jätteskönt!, säger hon.

I lördags kväll parkerade hon elscootern på gården på Nygatan där de bor klockan 22. För att komma in på gården krävs en kod under dagtid och en tagg efter klockan 21.

– Någon måste haft en tagg för att kunna komma in."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!