Missade du det här?

13 juni 2019 11:15

Pontus Keskisärkkä, Albin Wiman: Restaurang brann med öppna lågor.

Under natten började en restaurang i Skarphagen brinna. Vid 03.49 natten mot tisdagen kom ett larm om att en restaurang i Skarphagen börjat brinna. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen där man möttes av en fullt utvecklad brand.

– Det brann med öppna lågor i lokalen. Vi fick snabb effekt med vårt släckningsarbete och jobbade på bra med pulversläckare, säger Caroline Carlheim, inre befäl på räddningstjänsten Östra Götaland.

Efter en dryg timmas släckningsarbete var räddningstjänsten klar på platsen och kunde då lämna över till polisen."

Carolina Nilsson. Vad är möjligt egentligen?

" Kungsgatan ska tala till Norrköpingsborna. "Det är en smal, hårt trafikerad gata". Det är "Testbädd Norrköping" som nu får 1,5 miljoner kronor av Norrköpings forskningsfond för att utveckla en plattform. Genom att sätta upp sensorer utmed Kungsgatan, ska Norrköpingsborna få information om temperatur, partiklar och framkomlighet.

– Vi fokuserar helt på trafiken och syftet med testbädden är att visa vad som är möjligt att göra, och vad som inte är det, kommenterar biträdande professor Vangelis Angelakis på Linköpings universitets hemsida.

I slutet av sommaren ska den första versionen av plattformen vara klar. Kungsgatan väljs för att den är en smal, hårt trafikerad gata med flera centrala byggarbetsplatser."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!