Missade du det här?

3 juni 2019 11:15

Widar Andersson: Vandring i klimatet.

"Den offentliga debatten om dessa minst sagt samhällspåverkande företeelser är tyvärr väldigt primitiv. Extrema falanger styr väldigt mycket av diskussionen och skymmer därmed sikten för en mer seriös diskussion. Den första extremen gäller klimatet. Insikter om ständigt pågående klimatförändringar förnekas och förträngs eftersom de uppfattas som uttryck för förnekelse av att människan själv genom sina aktiviteter också kan påverka klimatet åt olika håll. Den andra extremen gäller folkvandringar. Insikter om ständig pågående och människoartsförnuftiga folkvandringar förnekas och förträngs eftersom de uppfattas som uttryck för förnekelse av att människor genom krig , terror, despoti, galenskap och diktatur har makt att framkalla stora flyktingvågor på planeten."

Sören Boström: Villa Sjöängen räddas?

" En politiker skulle rösta nej, om det blev ny omröstning idag och en annan tänker begära en ny utredning. Hoppet har åter tänts för Villa Sjöängen.

Det handlar om demensboendet i Strömsfors. Visserligen har vård- och omsorgsnämnden i Norrköpings kommun redan beslutat om att lägga ner boendet, men vid ett stormöte i Sjövikskyrkan i Krokek på tisdagskvällen tändes hoppet om att riva upp nedläggningsbeslutet.

– Jag skulle rösta nej till nedläggning, om Villa Sjöängen kommer upp som ett nytt ärende i nämnden, sa Magdalena Jones från Sverigedemokraterna.

– Och jag tänker be om att få mer fakta från kommunens fastighetsbolag Norrevo, sa Jan-Olov Karlsson Fält från Socialdemokraterna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!