Missade du det här?

1 juni 2019 11:15

Carolina Nilsson: Interna stridigheter inom SD.

"Väl på mötet bad hon ledamöterna framföra vad hon gjort för fel.

– Men alla bara stirrade ned i bordet. Det var bara Darko och hans fru som sa något. Att jag inte varit transparant, säger Sandra Karlsson och fortsätter:

– Det blir lite konstigt, att det handlar om att transparensen brister och så får jag inte veta på vilket sätt jag inte varit transparant.

Sandra Karlsson berättar att hon under tiden som vice gruppledare fått förslag av Darko, som "gör så här och så här" i vissa frågor och situationer. Men aldrig hur hon ska agera som gruppledare. Under mötet lade hon fram ett förslag om att hon och Darko skulle sätta sig ned och hitta ett fungerande sätt till samarbete."

Widar Andersson: Begleraffären har ett särskilt allvar.

"Jag inser värdet av och sympatiserar med att Centerpartiet och Socialdemokraterna på allvar försöker utröna om de kan bygga en platta för framtida regeringar ihop och tillsammans. I den riktiga politiken får man ibland göra saker och ting som man helst inte skulle vilja göra. När man gör sådana saker tillsammans med andra som också behöver korsa en och annan finger för att få det gjort så lär oss gruppsykologins A-kurs att man gärna trycks ihop lite extra mycket av det man gjort och upplevt tillsammans. Det är vi mot världen typ.

Som erfaren tidigare amatörsocialarbetare vet jag att risken med relationer som byggs på det sättet är att de kan spåra ur om inte haspen är på."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!