Missade du det här?

10 maj 2019 11:15

Anna Hellerstedt: Jag börjar få hängbröst och grått hår. (Krönika)

"Äntligen börjar jag bli lite gråhårig och få hängbröst. Det är coolt att det syns att jag levt, att jag upplevt, att jag lärt mig en massa bra och dåliga saker. Jag har så många fantastiska och vackra kvinnor som förebilder.

Livia Fränkel och hennes syster Hedi Fried, 91 och 94 år, som ögonvittnar om nazismen och vad de upplevde i koncentrationsläger under Andra Världskriget och påminner oss om livsfaran med rasism, är två av mina favoritkvinnor.

Ulla Håkansson, 81 år, som tävlar på hög nivå i dressyr, är en annan. Min absoluta favoritförfattare heter Isabell Allende, 76 år. Min stora tonårsidol Suzi Quatro är bara 68 år, men rockar fett på sin bas."

Henrik Jonsson: Stolt över att ha blivit vald.

"Catarina Eriksson. Där har ni Kommunal Östs nya ordförande. Den 58-åriga Nyköpingsbon är undersköterska inom hemtjänst och har mångårig erfarenhet av fackligt arbete, framför allt mot personlig assistans och andra privata arbetsgivare.

Catarina sitter även med i Kommunals förbundsstyrelse. Den 24 april valdes hon till ny ordförande för Kommunal Öst.

– Jag känner mig stolt över att ha blivit vald till ny avdelningsordförande och ödmjukhet över det förtroende som det faktiskt innebär att företräda 43 000 medlemmar. För mig är det viktigt att utveckla det facklig-politiska samarbetet så att Kommunals medlemmar kan få ett bättre arbetsliv och framför allt bättre arbetsmiljö."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!