Missade du det här?

11 maj 2019 11:15

Ida Larsson: Fikets existens hotad.

"Två år efter att frågan väcktes har en ordentlig förfrågan lämnats in till kommunen om att de bör ta över Klippestorpsgården. I ett första läge säger dock kommunen nej, eftersom kommunen inte vill ha krav på sig att driften ska se ut precis som tidigare. Redan 2017 började Risinge hembygdförening att fundera kring hur de skulle göra med Klippestorpsgården.

– Som läget är nu är Klippestorpsgården mer en belastning än en tillgång för oss. Vi måste koncentrera våra krafter på färre byggnader, sa hembygdsföreningens ordförande Fredrik Blomberg i maj 2018."

Widar Andersson: Socialdemokrati som allra bäst.

"På första maj lanserade talarna från LO idén om en "välfärdspakt" mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet, Miljöpartiet och Liberalerna. 100 extra miljarder kronor skulle satsas på välfärden under de tre år som återstår av mandatperioden. Utspelet från LO är intressant. Jag betvivlar inte för ett ögonblick att den ansträngda välfärden behöver extra resurser här och där och från och till. Det som i mina ögon gör LO: s förstamajinitiativ om välfärdspakten intressant är att det alls görs. Paktförslaget är ett nutida tecken på socialdemokratins klassiska förmåga att ta sig fram och upp även när det tar emot som mest. Det LO - ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson och hans fackliga kollegor säger är att de inte håller det för uteslutet att samarbetet mellan S och de små liberala partierna kan leda till något gott och bra för vanligt folk."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!