Missade du det här?

24 april 2019 11:15

Widar Andersson: Tänk mer och fördöm mindre.

"Drar vi friheten och demokratin ut på sina respektive yttersta grenar så ser vi lätt att ingendera av de två storheterna klarar sig särskilt bra utan sällskap av mittenvärden som förnuft, balans, omdöme och moral.

Vilket på olika sätt illustreras av den fördömandekultur som ofta viner genom politiken. Utrikesminister Margot Wallström fördöms på den stora liberala ledarsidan för att hon förtjänstfullt värnar demokratin och inte bara rusar iväg och rövar åt sig barn hur som helst i Syrien. Riksdagsledamoten Lars Adaktusson fördöms på den stora vänsterledarsidan för att han förtjänstfullt värnar friheten att åka på möten med konstiga organisationer och udda politiker."

Åsa Hanell: Ångrar inte anmälan.

" Det var efter att Sophia Jarl sagt att Fredrik Bergqvist är en katastrof som han polisanmälde sin partikollega och gruppledare för moderaterna. Något han inte ångrar.

– Nej, jag fick ju rätt och det räcker för mig. De övriga tre allianspartierna var ju väldigt tydliga med att det inte hade förekommit något samtal med mig som Sophia Jarl påstod.

Att den nedlagda polisanmälan är slutet på en långt pågående konflikt mellan de båda partikollegorna, ser inte Fredrik Bergqvist. Enda sättet att få slut på "tjafset" är att Sophia Jarl slutar som gruppledare.

– Att som hon lösa "tjafs" genom att utesluta meningsmotståndare är ingen framkomlig väg. Hon fungerar inte som gruppledare och det finns inte på världskartan att det här kan lösas om hon är kvar, säger Bergqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!