Missade du det här?

15 mars 2019 11:15

Widar Andersson: Från skjutfält till skjutfält.

"1965 tog staten ett djupt tag i kassakistan för att finansiera stora områden med hyreslägenheter på Järvafältet i norra Stockholm. På platsen fanns tidigare Järva skjutfält där militären övade sina beväringar.

Nu skjuts det återigen på Järvafältet. Svenska Dagbladets reportage (10/3) om de unga kriminella männen på Järvafältet bjuder på omskakande läsning om mördande verkligheter ute i flera av de där miljonprogramsområdena som staten smällde upp för femtio år sedan. Från skjutfält till skjutfält. Gangsters har avlöst militären. Många saker har uppenbart gått mycket snett."

Henrik Jonsson: Gör storsatsning i Mirum Galleria.

"I höst öppnar ett stort eventcenter i Mirum Galleria med bland annat trampolinpark, VR-upplevelse och bowling med specialeffekter. "Tänk dig fångarna på fortet 2019", säger Philip Ståhlgren, delägare i Event Center Knock 'em Down som också är namnet på den nya nöjesanläggning som flyttar in i Mirum till hösten. Ett liknande center har funnits i Växjö sedan 2016, nu expanderar företaget och gör en storsatsning i Norrköping.

– Vårt mål är att tillföra Norrköping både upplevelser, glädje och förstklassig service. Vi skapar en unik samlingsplats för både familjer, vänner och företagsevent och det känns väldigt roligt att genomföra denna satsning tillsammans med Thon Proerty, säger Malin Ståhlgren, delägare."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!