Missade du det här?

13 mars 2019 11:15

Sören Boström: Krusenhof förfaller.

"Byggnaderna vid Krusenhofs gård på Malmölandet, används inte och stora värden riskerar att gå om intet. Ägaren Norrköpings kommun, har försökt sälja gården, men inte lyckats hittills.

– Men huvudbyggnaden, ett flertal andra byggnader och den stora parken, är fortfarande till salu, säger Magnus Bengtsson, som är projektledare hos Norrköpings kommun för ett samordningsprojekt för Malmölandet.

Varför blev det ingen försäljning, när ni gick ut med annonsen för några år sedan?

– Vi hade nog bara någon intressent, men vi avbröt den diskussionen själva, för det fungerade inte med den intresserande köparen och de skyddsparagrafer som finns där vid Krusenhof, säger Magnus Bengtsson.

Märta Perk: 28 nya radhus med sjöutsikt.

"I Svärtinge skogsbacke planerar Riksbyggen att bygga 75 till 80 nya bostadsrätter i radhusform. I helgen hölls den första visningen av den första etappen med 28 bostadsrätter.

Bostadsrättsradhusen har egen trädgård på mellan 200 och 500 kvadratmeter och de flesta får uteplats med sjöutsikt över Glan.

– Det är lugnt, skönt, stillsamt och väldigt fin utsikt här i Svärtinge Skogsbacke, säger projektledare Anel Kosumovic som även bor i det nya området.

Det är ett naturnära område med skog och vatten, men som även erbjuder Norrköpings stadsliv. Radhusen ska symbolisera modernt och smart boende, enligt Riksbyggen."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!