Missade du det här?

11 mars 2019 11:15

Patrik Selsfors: M-bråk efter uteslutningen.

"Moderaten Fredrik Bergqvist har uteslutits ur fullmäktigegruppen efter en omröstning i fullmäktigegruppen på måndagen. Ärendet handlar enligt Fredrik Bergqvist om efterspelet till den interpellation om att förbjuda slöjbeklädda kvinnor i kommunens informationsmaterial som Moderaterna lagt och som presenterades av oppositionsrådet Sophia Jarl (M) förra onsdagen. Efteråt uppstod en diskussion där Fredrik Bergqvist gick ut i lokal media och kritiserade interpellationen men framförallt att den inte förankrats i fullmäktigegruppen innan den presenterats.

Fredrik Bergqvist bekräftar för Folkbladet att han röstades ner på det ihopkallade mötet och säger sig inte vara förvånad.

– Sophia Jarl har försökt få bort mig ett längre tag."

Henrik Jonsson: Morell kan få tung roll.

"Marie Morell har lång erfarenhet av sjukvårdsfrågor. Hon har varit landstingsstyrelsens ordförande i Östergötland under åtta år och suttit med i SKL:s sjukvårdsdelegation sedan 2007. I fjol blev hon ny vice ordförande i delegationen och nu är hon nominerad till ordförande.

– Jag är glad och hedrad över förtroendet att vara nominerad till ordförande i SKL:s sjukvårdsdelegation. SKL har en väldigt viktig roll i hälso- och sjukvårdspolitiken då delegationen företräder regionerna i många av förhandlingarna mot staten, exempelvis gällande statsbidrag och andra överenskommelser om satsningar på sjukvården, säger Marie Morell i ett pressmeddelande. Sjukvårdsdelegationen hanterar övergripande hälso- och sjukvårdsfrågor."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!