Missade du det här?

9 mars 2019 11:15

Patrik Selsfors: Får gå efter slöjdebatt.

"Moderaten Fredrik Bergqvist har uteslutits ur fullmäktigegruppen efter en omröstning i fullmäktigegruppen där rösterna utföll med 19-1 i favör för uteslutning. Fredrik Bergqvist är därför politisk vilde från och med idag, onsdag.

Ärendet handlar om efterspelet till den interpellation om att förbjuda slöjbeklädda kvinnor i kommunens informationsmaterial som Moderaterna lagt och som presenterades av oppositionsrådet Sophia Jarl (M) förra onsdagen. Efteråt uppstod en diskussion där Fredrik Bergqvist gick ut och kritiserade interpellationen så som den formulerats. Sophia Jarl vill inte kommentera interna förtroendefrågor men mejlar till Folkbladet:

– Precis som vilken annan organisation/arbetsplats/förening så har vi ett antal styrdokument som reglerar hur arbetet ska bedrivas."

Sören Boström: De sökte sommarjobb.

"75 ungdomar får sommarjobb hos Hyresbostäder och Norrköpings kommun. På tisdagen anordnades en så kallad speedrekrytering.

– Det handlar om att de ungdomar som söker sommarjobben, får fem minuter på sig att tala om för oss vem man är och varför man vill jobba hos oss, säger Linda Sund, projektledare och ansvarig för Juniorlaget 2019, som man döpt sommarjobbarna till.

– Vid en sån här audition, gäller det ju att ge ett bra första intryck, vilket kan vara en nyttig erfarenhet för ungdomarna.

– Det här handlar om att man får testa på en riktig arbetsintervju."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!