Henrik Jonsson: Butiksjätten har stora planer.

"I vår slår en ny Lidl-butik upp portarna i Norrköping och det finns planer på att öppna ännu fler framöver.

– Vi vill ha fem-sex butiker i Norrköping, säger Johan Vennerström, fastighetschef på Lidl.

Det är snart 15 år sedan Lidl etablerade sig i Norrköping. Först öppnades en butik på Lindövägen, sedan en i Ektorp. Nu är en tredje butik på gång i det som kallas Sandtorp, området mellan Klockaretorpet och Kneippen, och enligt Johan Vennerström är det här bara början på en ny expansionsvåg.

–  Vi har en väldigt hög expansionstakt nu över hela Sverige och Norrköping är och har varit ett väldigt bra område för oss. Norrköpingsborna tycker om oss och det är många som handlar och vi vill ha ännu fler butiker i staden, säger Johan.

Malin Perk: 14-åring rånad i Åby.

"Ännu en tonårspojke blev i helgen rånad på sin mobiltelefon. Fem pojkar, 14-15 år, var vid Åby arena vid 20-tiden på lördagskvällen när en BMW körde upp bredvid dem. Fyra killar i bilen fick för sig att Åbykillarna hade tagit kort på dem med mobilen och krävde den ene killen, en 14-åring, på sin mobiltelefon.

– Annars slår vi sönder dig, sa de till honom, berättar en mamma till en av pojkarna för Folkbladet. Pojkarna ringde till polisen efter att BMW:n hade åkt därifrån. Enligt mamman mår pojkarna mycket dåligt av det som hänt.

– Sådant här sätter sina spår i själ och hjärta, säger hon."